ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός Υφ. Άμυνας: Από κοινού προσπάθεια με Κύπρο για βοήθεια στη Γάζα

Βρετανός Υφ. Άμυνας: Από κοινού προσπάθεια με Κύπρο για βοήθεια στη Γάζα

Στην από κοινού προσπάθεια Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω θαλάσσης αναφέρθηκε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας Τζέιμς Χίπι.

Σε απογευματινή συνεδρία της Βουλής των Κοινοτήτων τη Δευτέρα με ερωτήσεις βουλευτών προς το Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Χίπι κλήθηκε να απαντήσει στο κατά πόσον γίνονται μελέτες για το αν είναι εφικτή η απευθείας παράδοση βοήθειας από πλοία στις ακτές της Γάζας.

Όπως είπε ο Υφυπουργός, ο Υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς είναι σε συνεχείς επαφές διεθνώς ακριβώς για μια τέτοια πρωτοβουλία.

«Εργαζόμαστε με τους φίλους μας στο κυπριακό Υπουργείο Άμυνας. Υπάρχουν πράγματι ιδέες για να κάνουμε αυτό ακριβώς, αλλά προφανώς χρειάζεται να υπάρχει συμφωνία όλων των πλευρών πριν γίνει», είπε ο κ. Χίπι.

Νωρίτερα είχε υπενθυμίσει πως την Πρωτοχρονιά είχε παραδοθεί το πρώτο φορτίο βρετανικής ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω θαλάσσης. Πρόκειται για τους 87 τόνους βοήθειας που είχε μεταφέρει από την Κύπρο προς την Αίγυπτο το βοηθητικό αποβατικό πλοίο RFA Lyme Bay.

Ο κ. Χίπι αναφέρθηκε ωστόσο σε εμπόδια στη διανομή της βοήθειας. «Η διανομή της βοήθειας έχει εμποδιστεί από δυσκολίες που αφορούν τη μεταφορά της εντός της Γάζας. Οι συνάδελφοι από το Foreign Office συνεχίζουν να συνεργάζονται με τα Ηνωμένα Έθνη, το Ισραήλ και την Αίγυπτο ώστε να επιτραπεί να παραδοθούν μεγαλύτερες ποσότητες βοήθειας», συμπλήρωσε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας.

Λίγο αργότερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άντριου Μίτσελ επανέλαβε πως πλοίο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού παρέδωσε 87 τόνους «βρετανικής και κυπριακής βοήθειας» για τη Γάζα στην Αίγυπτο. Προειδοποίησε δε για τον κίνδυνο λιμού στη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top