ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έριξαν τους τόνους οι Υπουργοί που καρατομήθηκαν- Το επικοινωνιακό «μασάζ» Χριστοδουλίδη που προηγήθηκε και οι αιχμές με... το γάντι

Έριξαν τους τόνους οι Υπουργοί που καρατομήθηκαν- Το επικοινωνιακό «μασάζ» Χριστοδουλίδη που προηγήθηκε και οι αιχμές με... το γάντι

Όλα τα είχε η σημερινή μέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η παράδοση- παραλαβή υπουργείων, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίον προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τα βλέμματα όπως ήταν φυσικό ήταν στραμμένα στα Υπουργεία Άμυνας, Υγείας, Δικαιοσύνης και στο Υφυπουργείο Καινοτομίας.

Στο Προεδρικό, ο μεγαλύτερος φόβος για τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τους στενούς του συνεργάτες, ήταν κυρίως το περιεχόμενο που θα είχαν οι ομιλίες των Υπουργών που καρατομήθηκαν, ιδιαίτερα αυτών που αναφέραμε πιο πάνω.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα έφερνε την Κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση σε ένα ήδη βεβαρυμμένο κλίμα με όσα προηγήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, της σημερινής μέρας προηγήθηκε συνομιλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τους Υπουργούς, με στόχο να αποφευχθούν «ατυχήματα»

Πάντως, το επικοινωνιακό «μασάζ» του Νίκου Χριστοδουλίδη προς τους Υπουργούς Πόπη Κανάρη, Άννα Προκοπίου, Μιχάλη Γιωργάλλα και Φίλιππο Χατζηζαχαρία, έπιασαν τόπο, μέχρις ενός σημείου

Αιχμές με.. το γάντι

Ο Μιχάλης Γιωργάλλας δεν απέφυγε τον πειρασμό να αναφερθεί "στην ξαφνική αντικατάστασή του" ούτε και στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον εμπιστεύτηκε και υποστήριξε τις αποφάσεις του, χωρίς παρεμβάσεις, αφήνοντας ουσιαστικά ερωτηματικά για τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε από το υπουργείο άμυνας.

Η Πόπη Κανάρη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ανέφερε πως δεν νιώθει καμία δυσαρέσκεια. Στην ομιλία της ωστόσο έκανε απολογισμό των τελευταίων δέκα μηνών στέλνοντας το μήνυμα ότι κατά τη δική της σύντομη θητεία, έγιναν πολλά και ουσιαστικά, στο Υπουργείο Υγείας.

Η Άννα Προκοπίου παραδίδοντας το Υπουργείο δικαιοσύνης, ανέφερε με νόημα ότι, κρίθηκε πως ήταν καλό να αποχωρήσει με τον παρόν ανασχηματισμό.

Ο Φίλιππος Χατζηζαχαρίας ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "για την άψογη και συντονισμένη συνεργασία όλους αυτούς τους μήνες" όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τους λόγους της παραίτησής του, αρκέστηκε να πει: "Λόγοι αξιοπρέπειας" αφήνοντας ένα τεράστιο ερωτηματικό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top