ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερσίν Τατάρ: «Εθνικά σημαντικός ο αγώνας για κυριαρχική ισότητα»

Ερσίν Τατάρ: «Εθνικά σημαντικός ο αγώνας για κυριαρχική ισότητα»

Είναι «εθνικά σημαντικός» ο αγώνας που διεξάγουν με την υποστήριξη του Τούρκου Προέδρου για να γίνει αποδεκτή η κυριαρχική ισότητα «σε αυτά τα εδάφη», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας πως ο τ/κ «λαός» είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την ύπαρξή του στη βάση της ισότητας.

Στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του νέου τζαμιού Σουάτ Γκιουνσέλ στο χώρο της «πανεπιστημιούπολης» εγγύς Ανατολή έξω από την κατεχόμενη Λευκωσία, παρουσία του Τούρκου Αντιπροέδρου, του Τούρκου Υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας και τ/κ «αξιωματούχων», ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι αυτό το τέμενος εκφράζει πολλά και συμβολίζει πολλά, σημειώνοντας πως σε ολόκληρη την Κύπρο υπάρχουν πάνω από 200 τζαμιά και χώροι μουσουλμανικής λατρείας. Τους χώρους λατρείας στο «νότο», είπε, τους παρακολουθούν μέσα από την αρμόδια Τεχνική Επιτροπή. «Ο ήχος του εζάν (προσευχής) συνεχίζεται μόνιμα στο νησί από το 1571».

Χαρακτήρισε το τζαμί «σφραγίδα επί του εδάφους», μια «μεγάλη συμβολή στις ρίζες, τη θεσμική δομή, την πίστη της τδβκ και τη δίκαιη υπόθεση του τουρκοκυπριακού λαού», ένα μήνυμα προς τον κόσμο, «ότι για να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, πρέπει να υπάρχουν δύο κράτη στον πυρήνα της».

Μίλησε για την σημασία του Χαλά Σουλτάν Τεκκέ, «ένα μέρος που αγάπησε η μητέρα του προφήτη μας που έπεσε ήρωας εδώ», το τέμενος στη Λεμεσό, το τέμενος Μπαϊρακτάρ στην Λευκωσία, τα οποία «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» και για τα οποία έχει πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας στην Άγκυρα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα παρουσία και του ιδίου. «Μοιράζομαι με όλο τον ισλαμικό κόσμο τους ήχους του εζάν και στο βορρά και στο νότο», ανέφερε.

Τα εγκαίνια του τεμένους έγιναν σήμερα μετά την πρωινή προσευχή από τον Τούρκο Αντιπρόεδρο. Στην τελετή μίλησαν επίσης ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ και ο γιος του Σουάτ Γκιουνσέλ, Ιρφάν, μέλος της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης και άλλων επενδύσεων.

Το απόγευμα ο κ. Γιλμάζ ήταν προγραμματισμένο να έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον κ. Τατάρ στο γραφείο του και αργότερα θα συναντηθεί με πολίτες στην κατεχόμενη Αχερίτου ενώ θα αναχωρήσει μαζί με την συνοδεία του, γύρω στις 19.30 για την Άγκυρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top