ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερσίν Τατάρ: «Εθνικά σημαντικός ο αγώνας για κυριαρχική ισότητα»

Ερσίν Τατάρ: «Εθνικά σημαντικός ο αγώνας για κυριαρχική ισότητα»

Είναι «εθνικά σημαντικός» ο αγώνας που διεξάγουν με την υποστήριξη του Τούρκου Προέδρου για να γίνει αποδεκτή η κυριαρχική ισότητα «σε αυτά τα εδάφη», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας πως ο τ/κ «λαός» είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την ύπαρξή του στη βάση της ισότητας.

Στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του νέου τζαμιού Σουάτ Γκιουνσέλ στο χώρο της «πανεπιστημιούπολης» εγγύς Ανατολή έξω από την κατεχόμενη Λευκωσία, παρουσία του Τούρκου Αντιπροέδρου, του Τούρκου Υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας και τ/κ «αξιωματούχων», ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι αυτό το τέμενος εκφράζει πολλά και συμβολίζει πολλά, σημειώνοντας πως σε ολόκληρη την Κύπρο υπάρχουν πάνω από 200 τζαμιά και χώροι μουσουλμανικής λατρείας. Τους χώρους λατρείας στο «νότο», είπε, τους παρακολουθούν μέσα από την αρμόδια Τεχνική Επιτροπή. «Ο ήχος του εζάν (προσευχής) συνεχίζεται μόνιμα στο νησί από το 1571».

Χαρακτήρισε το τζαμί «σφραγίδα επί του εδάφους», μια «μεγάλη συμβολή στις ρίζες, τη θεσμική δομή, την πίστη της τδβκ και τη δίκαιη υπόθεση του τουρκοκυπριακού λαού», ένα μήνυμα προς τον κόσμο, «ότι για να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, πρέπει να υπάρχουν δύο κράτη στον πυρήνα της».

Μίλησε για την σημασία του Χαλά Σουλτάν Τεκκέ, «ένα μέρος που αγάπησε η μητέρα του προφήτη μας που έπεσε ήρωας εδώ», το τέμενος στη Λεμεσό, το τέμενος Μπαϊρακτάρ στην Λευκωσία, τα οποία «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» και για τα οποία έχει πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας στην Άγκυρα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα παρουσία και του ιδίου. «Μοιράζομαι με όλο τον ισλαμικό κόσμο τους ήχους του εζάν και στο βορρά και στο νότο», ανέφερε.

Τα εγκαίνια του τεμένους έγιναν σήμερα μετά την πρωινή προσευχή από τον Τούρκο Αντιπρόεδρο. Στην τελετή μίλησαν επίσης ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ και ο γιος του Σουάτ Γκιουνσέλ, Ιρφάν, μέλος της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης και άλλων επενδύσεων.

Το απόγευμα ο κ. Γιλμάζ ήταν προγραμματισμένο να έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον κ. Τατάρ στο γραφείο του και αργότερα θα συναντηθεί με πολίτες στην κατεχόμενη Αχερίτου ενώ θα αναχωρήσει μαζί με την συνοδεία του, γύρω στις 19.30 για την Άγκυρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top