Νετανιάχου: Υποκρισία και ψέματα επιδεικνύονται ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

Νετανιάχου: Υποκρισία και ψέματα επιδεικνύονται ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα (11/1) ότι υποκρισία και ψέματα επιδεικνύονται ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, προσθέτοντας πως οι κατηγορίες που προσάπτει η Νότια Αφρική στο Ισραήλ περί γενοκτονίας στη Γάζα θα μπορούσαν να συμβούν μονάχα σε έναν κόσμο γυρισμένο ανάποδα.

«Πολεμάμε τρομοκράτες, πολεμάμε ψέματα», είπε ο Νετανιάχου. «Σήμερα είδαμε έναν κόσμο γυρισμένο ανάποδα. Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία, ενώ πολεμάει κατά της γενοκτονίας».

«Το Ισραήλ πολεμάει φονικούς τρομοκράτες, που διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Σφάγιασαν, βίασαν, έκαψαν, διαμέλισαν, αποκεφάλισαν, παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους, νέους άνδρες και γυναίκες», πρόσθεσε.

«Η υποκρισία των Νοτιοαφρικανών φθάνει έως τον ουρανό», ανέφερε ο Νετανιάχου. «Πού ήταν η Νότια Αφρική όταν εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν ή εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους στη Συρία και την Υεμένη, από ποιους; Από συμμάχους της Χαμάς».

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης επισήμανε πως το Ισραήλ θα διατηρήσει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας εωσότου επιτύχει μια «ολοκληρωτική νίκη».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λουκάς Φουρλάς στο «Τ»: «Υποχρέωση μας να ακούγεται η Κύπρος στο Ευρωκοινοβούλιο» - Το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και το μήνυμα στους νέους

Λουκάς Φουρλάς στο «Τ»: «Υποχρέωση μας να ακούγεται η Κύπρος στο Ευρωκοινοβούλιο» - Το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και το μήνυμα στους νέους

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ThemaOnline, ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς μίλησε για τον ρόλο και την ευθύνη της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τονίζοντας πως «είναι υποχρέωση και τιμή μας να ακούγεται η φωνή της χώρας μας στην Ευρώπη».

BEST OF TOTHEMAONLINE