Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο μικρότερος γιος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Ντέξτερ

Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο μικρότερος γιος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Ντέξτερ

Πέθανε, σε ηλικία 62 ετών, ο Ντέξτερ Σκοτ Κινγκ, ο μικρότερος γιος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

Ήταν το τρίτο παιδί του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και της Κορέτα Σκοτ Κινγκ, ενώ είχε παντρευτεί τη Λία Γουέμπερ Κινγκ το 2013, με την οποία δεν απέκτησαν παιδιά.

Σε δήλωση του ιδρύματος King Center επισημαίνονται τα εξής: «Έδωσε τα πάντα και πάλεψε με τη φοβερή ασθένεια μέχρι τέλους. Όπως και με όλες τις προκλήσεις στη ζωή του, αντιμετώπισε αυτό το εμπόδιο με γενναιότητα και δύναμη».

Απόφοιτος του Κολλεγίου Μόρχαουζ στην Ατλάντα, εργαζόταν ως πρόεδρος του ιδρύματος Κινγκ.

Στην ενήλικη ζωή του, ειδικότερα, ο Ντέξτερ Κινγκ επικεντρώθηκε στην προστασία της κληρονομιάς του πατέρα του και στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας της οικογένειας Κινγκ.

Ο Ντέξτερ Κινγκ έχασε τον πατέρα του σε ηλικία μόλις επτά ετών όταν δολοφονήθηκε το 1968.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.