ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: O ΠτΔ να μεταφέρει στην Ολγκίν τη θέση για συνέχιση διαλόγου από Κραν Μοντανά

ΓΓ ΑΚΕΛ: O ΠτΔ να μεταφέρει στην Ολγκίν τη θέση για συνέχιση διαλόγου από Κραν Μοντανά

Το ΑΚΕΛ θεωρεί θετικό γεγονός το διορισμό απεσταλμένης για το Κυπριακό και ο Πρόεδρος θα πρέπει να μεταφέρει τη θέση μας για συνέχιση του διαλόγου από το σημείο στο οποίο έχει διακοπεί στο Κραν Μοντανά, δήλωσε την Κυριακή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη διάρκεια εκδήλωσης της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος, ο κ. Στεφάνου υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ εξαρχής είπε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι έχει οριστεί προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, γιατί πρέπει πιο επισταμένα και σε συνέχεια, τα Ηνωμένα Έθνη να ασχοληθούν με το θέμα της διάρρηξης του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Ανέφερε ότι το κόμμα του δεν έχει ενημέρωση για το πρόγραμμά της, ούτε έχει βολιδοσκοπηθεί για κάποια συνάντηση.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να αξιοποιήσει τη συνάντηση που θα έχει με την προσωπική απεσταλμένη, για να μεταφέρει τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, ότι θέλουμε συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν το 2017 οι διαπραγματεύσεις στον Κραν Μοντανά, ότι στη δική μας την αντίληψη οι συγκλίσεις θα πρέπει να διαφυλαχθούν και ότι είμαστε έτοιμοι για διαπραγμάτευση στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες», είπε.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι αυτή θα πρέπει να είναι η θέση της ε/κ πλευράς, έτσι όπως τη διατύπωσε το ΑΚΕΛ και στην επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από λίγες μέρες.

Αυτή, συνέχισε, είναι και η θέση που έχουμε εξηγήσει και στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

«Θεωρούμε ότι εμείς θα πρέπει να συναντήσουμε τη θέση του Διεθνούς Οργανισμού και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, που για τέσσερα συναπτά έτη διατύπωνε στις σχετικές εκθέσεις του και στα τότε ψηφίσματα του ΟΗΕ», ανέφερε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνέχισε λέγοντας ότι σταμάτησε ο Διεθνής Οργανισμός να διατυπώνει αυτή τη θέση, από τότε που έχει αναδειχθεί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής πλευράς ο κ. Τατάρ, που ως γνωστό είναι θιασώτης της διχοτόμησης και της λύσης δύο κρατών.

Υπέδειξε ότι είναι γι΄αυτό που θα πρέπει εμείς να είμαστε περισσότερο όσο ποτέ άλλοτε σαφείς και ξεκάθαροι σε σχέση με τη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού, που είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως την περιγράφουν τα ΗΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top