ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα Περδίκη στο ThemaOnline: «Θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν την λίστα Λαγκάρντ!»

Βόμβα Περδίκη στο ThemaOnline: «Θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν την λίστα Λαγκάρντ!»

Την πεποίθηση του ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να «αγγίξουν» την λίστα Λαγκάρντ, εξέφρασε ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας.

Συγκεκριμένα είπε πως, «έχω την άποψη ότι όπως συνέβη και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα, κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρέμβουν και να αλλοιώσουν τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ».

Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε δημοσιοποίηση της λίστας αποτελεί ξεκάθαρα πολιτική απόφαση. 

Σημειώνεται ότι ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του επανειλημμένα τόνισε πως η δημοσιοποίηση της λίστας προσκρούει στο υπηρεσιακό απόρρητο, βάσει των νόμων περί φορολογίας, όπου την ευθύνη για την εμπιστευτικότητα της έχει ο έφορος Φορολογίας Γιαννάκης Λαζάρου.

Ο κ. Περδίκης συνέχισε λέγοντας ότι, «τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα ανεξάρτητα με το εάν θα αποδεικτή αν είναι ένοχοι ή όχι». 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εφτά από τους 56 βουλευτές κατέθεσαν δήλωση Οικονομικών Συμφερόντων για σκοπούς διαφάνειας στις αρχές του χρόνου. Οι βουλευτές που ανταποκρίθηκαν είναι οι Αδάμου Αδάμος Α.Κ.Ε.Λ., Αντωνίου Αντώνης ΔΗ.ΚΟ., Γεωργίου Γεώργιος ΔΗ.ΣΥ., Ζαχαρίου Ζαχαρίας ΔΗ.ΣΥ., Περδίκης Γιώργος Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών,  Προκοπίου Γεώργιος ΔΗ.ΚΟ και Τορναρίτης Νίκος ΔΗ.ΣΥ.

Παράλληλα, στην σημερινή ( Τρίτη 15/9) συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Θεσμών και Ελέγχου της Βουλής, όπου πραγματοποιήθηκε έχοντας στην ατζέντα την λίστα, ζητήθηκε από τον κ. Περδίκη καθώς και την βουλευτή της ΕΔΕΚ Ρούλλα Μαυρονικόλα όπως τεθεί χρονοδιάγραμμα σε ότι αφορά τον έλεγχο της λίστας. Αυτό απορρίφθηκε από τους υπόλοιπους βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: Λίστα Λαγκάρντ: Ερευνώνται 490 φυσικά και νομικά πρόσωπα

Τάσος Χριστοδούλου
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Στη Βηρυτό βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επίσημη επίσκεψη για το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top