ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικός Λογιστής: «Ορθή νομικά η μη αναστολή των πολλαπλών συντάξεων»

Γενικός Λογιστής: «Ορθή νομικά η μη αναστολή των πολλαπλών συντάξεων»

Το Γενικό Λογιστήριο ορθά τερμάτισε την αναστολή της καταβολής της σύνταξης των αξιωματούχων, σύμφωνα με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας Ανδρέας Αντωνιάδης, με επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ημερομηνίας 30 Ιανουαρίου 2024, έλαβε τη νομική συμβουλή της Νομικής Υπηρεσίας επί των ζητημάτων που έχει εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας σχετικά με την αναστολή της καταβολής των συντάξεων των Αξιωματούχων.

Όπως αναφέρεται, η εν λόγω επιστολή αναφέρει ότι: « … η διοίκηση με τον χειρισμό αυτό έχει συνδράμει στο να μην επωμιστεί η Δημοκρατία αδικαιολόγητα δικαστικά έξοδα αφού εάν συνεχιζόταν η αναστολή της καταβολής σύνταξης …, η επιτυχία των αιτητών θα ήταν δεδομένη», ενώ καταλήγει ότι: «…το Γενικό Λογιστήριο ακολουθώντας τη νομική καθοδήγηση του εκ του Συντάγματος νομικού του συμβούλου ορθά τερμάτισε την αναστολή της καταβολής της σύνταξης των αξιωματούχων …».

Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρει ότι το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, με σκοπό τον εξορθολογισμό του ρυθμιστικού πλαισίου και διασφαλίζοντας συνάμα τη συνταγματικότητα οποιωνδήποτε αλλαγών, έχει συνεισφέρει στην ετοιμασία των σχετικών νομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών, για οριστική ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων μέσω νομοθετικών μέτρων.

Προσθέτει ότι ακολουθώντας την αρχή της χρηστής διοίκησης και με γνώμονα πάντοτε την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, το Γενικό Λογιστήριο θα συνεχίσει να επιτελεί έννομα τον συνταγματικό του ρόλο και να ασκεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά του που πηγάζουν από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΕπιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Επιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Η εγκατάσταση κλιματιστικών σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top