ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενικός Λογιστής: «Ορθή νομικά η μη αναστολή των πολλαπλών συντάξεων»

Γενικός Λογιστής: «Ορθή νομικά η μη αναστολή των πολλαπλών συντάξεων»

Το Γενικό Λογιστήριο ορθά τερμάτισε την αναστολή της καταβολής της σύνταξης των αξιωματούχων, σύμφωνα με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας Ανδρέας Αντωνιάδης, με επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ημερομηνίας 30 Ιανουαρίου 2024, έλαβε τη νομική συμβουλή της Νομικής Υπηρεσίας επί των ζητημάτων που έχει εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας σχετικά με την αναστολή της καταβολής των συντάξεων των Αξιωματούχων.

Όπως αναφέρεται, η εν λόγω επιστολή αναφέρει ότι: « … η διοίκηση με τον χειρισμό αυτό έχει συνδράμει στο να μην επωμιστεί η Δημοκρατία αδικαιολόγητα δικαστικά έξοδα αφού εάν συνεχιζόταν η αναστολή της καταβολής σύνταξης …, η επιτυχία των αιτητών θα ήταν δεδομένη», ενώ καταλήγει ότι: «…το Γενικό Λογιστήριο ακολουθώντας τη νομική καθοδήγηση του εκ του Συντάγματος νομικού του συμβούλου ορθά τερμάτισε την αναστολή της καταβολής της σύνταξης των αξιωματούχων …».

Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρει ότι το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, με σκοπό τον εξορθολογισμό του ρυθμιστικού πλαισίου και διασφαλίζοντας συνάμα τη συνταγματικότητα οποιωνδήποτε αλλαγών, έχει συνεισφέρει στην ετοιμασία των σχετικών νομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών, για οριστική ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων μέσω νομοθετικών μέτρων.

Προσθέτει ότι ακολουθώντας την αρχή της χρηστής διοίκησης και με γνώμονα πάντοτε την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, το Γενικό Λογιστήριο θα συνεχίσει να επιτελεί έννομα τον συνταγματικό του ρόλο και να ασκεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά του που πηγάζουν από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top