ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: Θετικές οι προοπτικές για το 2024 αλλά επικρατεί η αβεβαιότητα

Τουρισμός: Θετικές οι προοπτικές για το 2024 αλλά επικρατεί η αβεβαιότητα

Θετικές προοπτικές αλλά και αβεβαιότητα στον τομέα του τουρισμού, διαπίστωσαν από κοινού ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), ο Υπουργός Εργασίας και ο Υφυπουργός Τουρισμού, σε πρόσφατή συνάντησή τους.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΣΤΕΚ, τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου είχαν πρόσφατα μία ιδιαίτερα εποικοδομητική κι ανοικτή συζήτηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου και τον υφυπουργό Τουρισμού, Κώστα Κούμη.

Τα δύο στελέχη της κυβέρνησης προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στην πρώτη συνεδρία του Συμβουλίου για το 2024 όπου ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τα κύρια τουριστικά και εργασιακά θέματα που άπτονται του τομέα. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και συμφωνήθηκε η συνέχιση της τακτικής επικοινωνίας μεταξύ του Συνδέσμου και των υπουργείων, όπως άλλωστε ήδη ισχύει.

«Κοινή αντίληψη όλων των συμμετεχόντων στη συζήτηση ήταν πως αν και το 2024 μπορεί να αποτελέσει μία θετική χρονιά για τον τουριστικό τομέα υπό τις συνθήκες, εντούτοις, υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα η οποία πηγάζει από διάφορα μέτωπα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, και η οποία θα μπορούσε να ανατρέψει τις προσδοκίες», αναφέρεται.

Ο ΣΤΕΚ ευχαριστεί τον Υπουργό Εργασίας για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τον ξενοδοχειακό τομέα και τις βελτιώσεις που είδαν τους τελευταίους μήνες και τον Υφυπουργό Τουρισμού για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, ο ΣΤΕΚ θα τηρήσει για ακόμα μία φορά εποικοδομητική και υποβοηθητική στάση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

«Καλούμε επίσης όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς να πράξουν το ίδιο για το καλό της οικονομίας της Κύπρου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ, Άκης Βαβλίτης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top