Διευκρινίσεις ΟΑΥ για παραπεμπτικά για φυσιοθεραπείες

Διευκρινίσεις ΟΑΥ για παραπεμπτικά για φυσιοθεραπείες

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενημερώνει, με ανακοίνωση, τους δικαιούχους ότι η πρόσβαση σε υπηρεσίες φυσιοθεραπείας συνεχίζει να πραγματοποιείται, μετά την έκδοση σχετικού παραπεμπτικού από θεράποντα ιατρό.

Ο Οργανισμός προσθέτει ότι ο ιατρός μετά την απαραίτητη κλινική εξέταση καθορίζει κατά πόσον η κατάσταση υγείας του δικαιούχου εντάσσεται στις υπηρεσίες φυσιοθεραπείας που καλύπτει το ΓΕΣΥ.

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι επιπρόσθετα έχει επίσης καθορίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις προκειμένου οι Προσωπικοί Ιατροί να παραπέμπουν σε υπηρεσίες φυσιοθεραπείας μόνο στις περιπτώσεις όπου η διάγνωση είναι οσφυαλγία και μέγιστο ποσοστό παραπομπής από ιατρούς Ορθοπεδικούς σε υπηρεσίες φυσιοθεραπείας ανά μήνα.

Διευκρινίζει ότι το ποσοστό αυτό αφορά στις παραπομπές που εκδίδει ο ιατρός, ενώ δεν αφορά στις παραπομπές που εγκρίνει ο ιατρός για αιτήματα επιπρόσθετων επισκέψεων.

Προσθέτει ότι ως εκ τούτου το ανώτατο ποσοστό παραπομπής ανά μήνα δεν αναμένεται να επηρεάσει τη δυνατότητα του Ορθοπεδικού να παραπέμψει δικαιούχους, οι οποίοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας ή μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, μιας και η πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών λαμβάνει τις περισσότερες υπηρεσίες φυσιοθεραπείας μέσω της χρήσης μακροχρόνιων παραπεμπτικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Σήμερα το Ιράν θα χτυπηθεί πολύ σκληρά, λέει ο Τραμπ, οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Live: Σήμερα το Ιράν θα χτυπηθεί πολύ σκληρά, λέει ο Τραμπ, οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE