Αλγερία: Τρεις νεκροί από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

Αλγερία: Τρεις νεκροί από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη το βράδυ της Τετάρτης (7/2) στην επαρχία Ελ Μενία της Αλγερίας, παρασύροντας στον θάνατο τα τρία μέλη του πληρώματος, ανακοίνωσε σήμερα( 8/2)το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο Mi-171 εκτελούσε νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση όταν σημειώθηκε το δυστύχημα. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας διευκρινίζεται ότι στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν ένας σμήναρχος, ένας αντισμήναρχος και ένας σμηνίας της αλγερινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αλγερινών ενόπλων δυνάμεων Σαΐντ Σενγκρίχα διέταξε έρευνα για να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Η προηγούμενη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αλγερία είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2023. Τότε τρεις αξιωματικοί βρήκαν τον θάνατο από πτώση ελικοπτέρου, ίδιου τύπου, 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αλγερίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κινητικότητα χωρίς αυταπάτες και το στοίχημα της πενταμερούς του Φεβρουαρίου

Κυπριακό: Κινητικότητα χωρίς αυταπάτες και το στοίχημα της πενταμερούς του Φεβρουαρίου

Η επανεμφάνιση κινητικότητας στο Κυπριακό, έπειτα από επτά χρόνια παρατεταμένης στασιμότητας, δεν συνοδεύεται από θριαμβολογίες ούτε από υψηλές προσδοκίες. Οι δηλώσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτυπώνουν μια προσεκτικά σχεδιασμένη προσπάθεια επαναφοράς της διαδικασίας, με σαφή επίγνωση των ορίων και των κινδύνων που τη συνοδεύουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE