ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Γεροσκήπου: Ετοιμάζεται master plan για αξιοποίηση του παλιού ΚΕΝ

Δήμος Γεροσκήπου: Ετοιμάζεται master plan για αξιοποίηση του παλιού ΚΕΝ

Συνεργασία με διεθνούς εμβέλειας αρχιτεκτονικό γραφείο και ετοιμασία Master Plan, καθώς και συναντήσεις με πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, προωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού ΚΕΝ Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Γεροσκήπου, το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου «με στόχο την ωρίμανση ιδεών και όχι την λήψη τελικής απόφασης» για τις επιλογές ανάπλασης, αναβάθμισης και επανάχρησης του χώρου του παλιού ΚΕΝ Γεροσκήπου έχει προβεί σε σειρά ενεργειών ώστε να μην παγοποιηθεί το έργο.

Οι ενέργειες αυτές, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχουν να κάνουν με συναντήσεις με πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, με τη δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή δημοτών για την αξιοποίηση του χώρου και με τη συνεργασία με ιδιώτη πολιτικό μηχανικό, με στόχο την αποκατάσταση της στατικής /δομικής επάρκειας των υφιστάμενων οικοδομών.

Επίσης γίνεται αναφορά σε ανταλλαγή απόψεων με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, σε συνάντηση με αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη Υπουργείων και σε συνεργασία με διεθνούς εμβέλειας αρχιτεκτονικό γραφείο και ετοιμασία Master Plan.

Ακόμη, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο Δ. Γεροσκήπου έχει προβεί στην γραφική αποτύπωση εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης και στην κατάθεση προτάσεων μέσω της στρατηγικής του Δήμου με στόχο τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Γεροσκήπου, οι προτάσεις είναι τέτοιας μορφής που «δεν αποκλείουν μελλοντικές επεμβάσεις και αξιοποίηση του χώρου, ενώ δεν αποκλείουν επίσης εναλλακτικές χρήσεις, οι οποίες θα στηρίζονται σε βασικές αρχές».

Ως τέτοιες αρχές, αναφέρονται επιγραμματικά η διάσωση και αποκατάσταση του χαρακτήρα ενός σημαντικού, ιστορικά και αρχιτεκτονικά, βιομηχανικού συνόλου, που περιλαμβάνει τόσο τα υφιστάμενα κτίσματα όσο και τον υπαίθριο χώρο. Επιπρόσθετα η αναβάθμιση και επανάχρηση του συγκροτήματος με παραγωγικό και βιώσιμο τρόπο, η αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού τομέα, με κύριο άξονα την απόδοσή του στην κοινότητα αλλά και ευρύτερα, και η άμεση σύνδεσή του με τις γειτονικές σε αυτό λειτουργίες και χώρους, όπως το Πάρκο Γλυπτικής και η Κεντρική Πλατεία της Γεροσκήπου, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου κοινωνικής επαφής και αναψυχής, πολλαπλών χωρικών διαβαθμίσεων και δραστηριοτήτων.

Επιπρόσθετα η Τοπική Αρχή Γεροσκήπου στοχεύει στην διάσωση της άυλης κληρονομιάς, στην υποστήριξη νέων εκπαιδευτικών καινοτόμων δράσεων, στην ανθρωπιστική /οικολογική προσέγγιση, προστίθεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου τέλος «ενθαρρύνει οποιονδήποτε επιθυμεί να έχει σωστή και έγκυρη πληροφόρηση για το θέμα να απευθύνεται στον Δήμο Γεροσκήπου και να μην παρασύρεται από ψιθύρους και αβάσιμες πληροφορίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top