ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασανισμός του Ζαβράντωνα – Η σφαίρα του έσπασε οστό του σπονδύλου και τον αφήνουν να υποφέρει!

Βασανισμός του Ζαβράντωνα – Η σφαίρα του έσπασε οστό του σπονδύλου και τον αφήνουν να υποφέρει!

Η κατάσταση του Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράντωνα καθιστά τις συνθήκες κράτησής του στις Κεντρικές Φυλακές, ιδιαίτερα δυσχερείς...

Όπως σημειώσαμε και σε πρόσφατο μας ρεπορτάζ, μετά το επεισόδιο με ρίψεις πυροβολισμών που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, ο κατάδικος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και χρειάζεται κατ΄ επειγόντως χειρουργική επέμβαση, αλλά και διευκολύνσεις προκειμένου να κάνει θεραπείες για να σταθεί πάλι στα πόδια του και να αντιμετωπίσει τον οξύ πόνο που έχει καθημερινά. Μάλιστα, είναι ορατός ο κίνδυνος είτε να μείνει παράλυτος είτε να χάσει τη ζωή του. Κι αυτό είναι το αβίαστο συμπέρασμα από ιατρικές εκθέσεις.

Παρ΄ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι υπέβαλε αίτημα στις κυπριακές Αρχές για παροχή διευκολύνσεων (μεταφορά του στις ανοιχτές φυλακές), εντούτοις δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Το σχετικό αίτημα έχει απορριφθεί. Την ίδια στιγμή που, όπως σημειώνει και σε έκθεσή του γιατρός ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, χρειάζεται ψυχολογική στήριξη για να αντιμετωπίσει τους φριχτούς πόνους που νοιώθει.

Το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί έχει υποβάλει αίτημα για απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά έχει απορριφθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα. 

Κατά συνέπεια οι νομικοί εκπρόσωποί του βάσει των δεδομένων και των ιατρικών εκθέσεων εστιάζουν σε μια άλλη παράμετρο του όλου ζητήματος. Συγκεκριμένα αιτούνται να μεταφερθεί στις Ανοιχτές Φυλακές και να μπορέσει  να αντιμετωπίσει τα κινητικά προβλήματά  -και όχι μόνο- που τον ταλαιπωρούν. Μέχρι στιγμής, όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω… 

Η ιατρική έκθεση από την κυβέρνηση
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος υγείας  που αντιμετωπίζει ο Ζαβράντωνας αρκεί να αναφέρουμε τα αποτελέσματα της  ιατρικής έκθεσης που έκανε για λογαριασμό των ιατρικών υπηρεσιών γιατρός που έχει τις ανάλογες ειδικότητες (Ορθοπεδικός — Τραυματιολόγος, χειρουργός).
Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ο 38χρονος Ζαβράντωνας έχει αστάθεια στην βάδιση, η οποία γίνεται με μικρό βηματισμό και σέρνοντας τα πέλματα στο έδαφος.
Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο 38χρονος κατάδικος παρουσιάζει πρόβλημα στη δεξιά πλευρά. Αναφέρεται, μάλιστα, στους ισχυρούς πόνους που αντιμετωπίζει και την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει. Επιπλέον, υπερτονίζει την ανάγκη να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση (πρόσθια θωρακική σπονδυλοδεσία), καθώς όπως εξηγεί  «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ανά πάσα στιγμή το σώμα του να καταρρεύσει με όλες τις συνέπιες που μπορεί να δημιουργηθούν, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα ή ακόμα και την ζωή του) εξεταζομένου».

Ενδιαφέροντα είναι και τα όσα επισημαίνει ο ειδικός νευροχειρουργός Δρ Ανδρέας Κουγιάλης που εργάζεται στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Σημειώνει ότι το τραύμα στον σπόνδυλό του Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράντωνα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως και ότι λόγω του θωρακο-οσφυικό κηδεμόνα έχει αδυνατήσει ο κορμός του 38χρονου, με συνέπεια να κινδυνεύει σοβαρά.  Τονίζει μάλιστα την ανάγκη προκειμένου να ακολουθήσει φυσιοθεραπεία, υδροθεραπεία και υδρογυμναστική για ενδυνάμωση των μυών του κορμού του. 

Για την ώρα οι ελπίδες του κατάδικου Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράντωνα εναποτίθενται στην διεύθυνση και δη στην αναπληρώτρια διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους. Η τελευταία έδειξε από την αρχή της θητείας της ότι θέλει να ακολουθήσει πολύ διαφορετικό μοντέλο σωφρονισμού των καταδίκων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει δείξει το ανθρώπινο της πρόσωπο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top