ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν είμαστε «πειραματόζωα» φωνάζουν οι μαθητές Α’ Λυκείου

Δεν είμαστε «πειραματόζωα» φωνάζουν οι μαθητές Α’ Λυκείου

Για “προχειρότητα και ερασιτεχνισμούς” του Υπουργείου Παιδείας που κάνουν τους μαθητές, ειδικά της Α’ Λυκείου, «πειραματόζωα», κάνει λόγο η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) , η οποία προειδοποιεί με δυναμική αντίδραση εάν το Υπουργείο δεν καλέσει το οργανωμένο μαθητικό κίνημα για συζήτηση των θεμάτων που θέτει.

Η ΠΣΕΜ, σε σημερινή ανακοίνωση, αναφέρει συγκεκριμένα ότι λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν μετά την κατανομή μαθητών της Α’ Λυκείου σε τμήματα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιά, “υπάρχουν περιπτώσεις σε σχολεία όπου μαθητές που δήλωσαν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι πέραν του αριθμού που είναι υποχρεωμένο το σχολείο να χωρίσει ανά τάξη (25 μαθητές). Έτσι, οι επιπλέον μαθητές από όλες τις κατευθύνσεις τοποθετήθηκαν όλοι μαζί σε ένα τμήμα”.

«Κατά την άποψη μας, αυτοί οι μαθητές είναι πλήρως εκτεθειμένοι, αφού δεν ξέρουν πώς θα λειτουργήσει ακόμη η συγκεκριμένη τάξη. Το πιο πάνω περιστατικό φανερώνει τον ερασιτεχνισμό του Υπουργείου, αφού η διαδικασία αυτή θα έχει σοβαρές λειτουργικές δυσκολίες. Το Υπουργείο Παιδείας, για μια ακόμη φορά, παίζει με τη μόρφωση μας, αφού δεν ξέρουν τι και πως θα διδάσκονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top