ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απαντά για επιθέσεις κατά λειτουργών και Κιουρσιάτ ο Αγγελίδης: «Εκτελέστηκε με τη συγκατάθεση του κατηγορούμενου»

Απαντά για επιθέσεις κατά λειτουργών και Κιουρσιάτ ο Αγγελίδης: «Εκτελέστηκε με τη συγκατάθεση του κατηγορούμενου»

Σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ απάντησαν ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης προσερχόμενοι στη διάλεξη με θέμα: «Δικαστικός έλεγχος και διαδικαστικά ζητήματα στο δίκαιο του ανταγωνισμού μέσα από τις αποφάσεις των δικαστηρίων της Ε.Ε.», που διοργάνωσε η Ακαδημία Νομικής Υπηρεσίας το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2024, στο αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Ερωτηθείς ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κατά πόσον υπάρχουν νεότερα σε σχέση με τις πρόσφατες δύο επιθέσεις που έγιναν κατά λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και αν η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ο κ. Αγγελίδης απάντησε πως η Αστυνομία διερευνά και τις δύο υποθέσεις, με τις έρευνες να συνεχίζονται. Όπως γνωρίζετε, πρόσθεσε, συλλήψεις δεν είχαμε γιατί θα το ανακοίνωνε η Αστυνομία, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το θέμα δεν είναι οι συλλήψεις, αλλά ο στόχος είναι να καταλήξουν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.»

Κληθείς να τοποθετηθεί επί δημοσιεύματος στον τουρκοκυπριακό Τύπο που αφορά στη σύλληψη του Τουρκοκύπριου Ακάν Κιουρσιάτ από τις Αρχές της Δημοκρατίας και ότι αυτή ήταν άδικη διότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για στοιχειοθέτηση της υπόθεσης, ο κ. Αγγελίδης είπε.

«Η απάντηση σε αυτό είναι απλή. Ακολουθήθηκε μια διαδικασία για εκτέλεση ενός ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Εκτελέστηκε με τη συγκατάθεση του κατηγορούμενου και καταχωρήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου η υπόθεση. Από εκεί και πέρα, η προώθηση της υπόθεσης και αν είναι άδικο ή όχι, δεν είναι σχόλια που αφορούν στη Νομική Υπηρεσία

Για σκοπούς καταχώρησης της υπόθεσης βεβαίως υπήρχαν τα στοιχεία, τα οποία και επικαιροποιηθήκαν. Απλώς θυμίζω, χωρίς αυτό να επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο τα δικαιώματα και του κατηγορουμένου, ότι ήταν μια υπόθεση η οποία διερευνήθηκε στο  και είχαμε και καταδίκη ενός συγκατηγορούμενου γι' αυτήν την υπόθεση.»

Ερωτηθείς για το θέμα της σημερινής διάλεξη, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης ανέφερε ότι «σήμερα η Ακαδημία της Νομικής Υπηρεσίας, ως συνέχεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά στο δίκαιο του ανταγωνισμού. Ένα θέμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό τόσο στην Κύπρο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε ως ομιλήτρια την Δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρία Άννα Μαρκουλλή και έχουμε τη χαρά, πέραν από τους λειτουργούς της Υπηρεσίας μας, να παρίστανται και δικαστές του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, δικαστές άλλων δικαστηρίων της Κύπρου, η Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, γιατί σημαντικός πυλώνας της Ακαδημίας της Νομικής Υπηρεσίας δεν είναι μόνο η εκπαίδευση των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας, είναι και η εκπαίδευση και η παροχή εκπαίδευσης σε άλλα τμήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top