ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκρίθηκε νομοσχέδιο: Δεν είναι πλέον προϋπόθεση η συνήθης διαμονή στην ΚΔ για εγγραφή στο μητρώο Δικηγόρων

Εγκρίθηκε νομοσχέδιο: Δεν είναι πλέον προϋπόθεση η συνήθης διαμονή στην ΚΔ για εγγραφή στο μητρώο Δικηγόρων

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί Δικηγόρων Νόμο και πλέον δεν είναι προϋπόθεση η συνήθης διαμονή στην Κυπριακή Δημοκρατία για εγγραφή στη μητρώο Δικηγόρων.

Πιο συγκεκριμένα σκοπός του νόμου, προς συμμόρφωση της εθνικής νομοθεσίας με πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η τροποποίηση του περί Δικηγόρων Νόμου, ώστε για την εγγραφή προσώπου στο Μητρώο των Δικηγόρων και έκδοση της ετήσιας άδειας άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος, να μην απαιτείται η προϋπόθεση της συνήθους διαμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Επιπρόσθετα, με το νομοσχέδιο παρέχεται η εξουσία στον Γενικό Εισαγγελέα να κρίνει, αν συντρέχουν λόγοι, για μη απασχόληση στο γραφείο του προσώπου το οποίο δεν μπόρεσε να τύχει άσκησης σε γραφείο δικηγόρου που ασκεί το επάγγελμα, τουλάχιστον από πενταετίας.

Για το ζήτημα αυτό εκφράστηκαν προβληματισμοί και υποβλήθηκε αναθεωρημένο κείμενο του νομοσχεδίου, στο οποίο περιλήφθηκε πρόνοια σύμφωνα με την οποία η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για μη απασχόληση ασκουμένου δικηγόρου στο γραφείο του, υπόκειται σε ένσταση ενώπιον του Νομικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συζήτηση του ν/σ αναφέρθηκε ότι η πρόνοια για παροχή της δυνατότητας στον Γενικό Εισαγγελέα να αποφασίζει κατά πόσο συντρέχουν λόγοι για μη απασχόληση προσώπου στο γραφείο του ως ασκούμενου δικηγόρου συμπεριλήφθηκε στο υπό εξέταση νομοσχέδιο, κατόπιν σχετικής απόφασης του Νομικού Συμβουλίου, καθώς παρατηρήθηκαν περιπτώσεις κατά τις οποίες αιτήθηκαν να τύχουν άσκησης στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας πρόσωπα τα οποία είχαν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στο Ισραήλ: Αποκαταστάθηκαν οι πτήσεις από και προς Κύπρο – Όλες οι πληροφορίες

Από πυροβόλο όπλο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί σε οικία στο Φρέναρος - Δεν υποψιάζεται κανένα ο 36χρονος

Νέα απάτη με αποστολή μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα - Τι να προσέξετε

Πόλος έλξης η Κύπρος αλλά…μειώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό - Οι μεγαλύτερες αγορές και τα ποσά που ξόδεψαν

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνταιLIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

LIVE: Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Οι ΗΠΑ «δεν θα συμμετέχουν» σε αντεπίθεση κατά του Ιράν

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, αναρωτώμενος αν το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top