ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο τραπέζι του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος η επέκταση της άδειας μητρότητας

Στο τραπέζι του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος η επέκταση της άδειας μητρότητας

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα στις 10 το πρωί υπό την προεδρία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου και με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, στην ατζέντα της συνεδρίας που θα γίνει στο Υπουργείο Εργασίας, βρίσκονται η στελέχωση της αγοράς εργασίας/ρύθμιση εργασιακών σχέσεων, απόφαση για την απασχόληση υπηκόων τρίτων χωρών που βρίσκονται στην Κύπρο ως φοιτητές και τροποποιητικά νομοσχέδια για επέκταση της άδειας και του επιδόματος μητρότητας από 18 εβδομάδες σε 22 εβδομάδες για το πρώτο παιδί σε περίπτωση τοκετού ή απόκτησης του μέσω παρένθετης μητέρας καθώς και η επέκταση της άδειας και του επιδόματος μητρότητας από 16 εβδομάδες σε 20 σε περίπτωση απόκτησης πρώτου παιδιού μέσω υιοθεσίας.

Στην ατζέντα βρίσκονται επίσης τροποποιητικά νομοσχέδια για επέκταση της άδειας και του επιδόματος μητρότητας μέχρι 8 εβδομάδες στις περιπτώσεις μητέρων των οποίων το βρέφος νοσηλεύεται είτε σε θερμοκοιτίδα λόγω πρόωρου τοκετού είτε νοσηλεύεται λόγω άλλου προβλήματος υγείας αμέσως μετά τον τοκετό.

Επίσης στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται τροποποιητικό νομοσχέδιο στο οποίο προστίθεται εδάφιο που δίνει εξουσία στον Υπουργό εφόσον το κρίνει αναγκαίο με Διάταγμα του, να καθιστά υποχρεωτική για τον εργοδότη την ηλεκτρονική δήλωση των στοιχείων της ενημέρωσης για τους ουσιώδεις όρους εργοδότησης καθώς και να αποφασίζει για άλλα στοιχεία που θα διέπουν τη συγκεκριμένη υποχρέωση του εργοδότη.

Αναμένεται, εξάλλου, να συζητηθούν υπουργική απόφαση καθορισμού του ελάχιστου καταβαλλόμενου ποσού για την αξιοποίηση της τηλεργασίας σύμφωνα με τη νομοθεσία και η αναλογιστική προσαρμογή για πρόωρη συνταξιοδότηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top