ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρτσιώτης: Έτσι μπαίνουν τα ναρκωτικά στις φυλακές - Θα παρακολουθούνται οι υπόδικοι - Ο υπερπληθυσμός και οι… αποδράσεις

Μ. Χαρτσιώτης: Έτσι μπαίνουν τα ναρκωτικά στις φυλακές - Θα παρακολουθούνται οι υπόδικοι - Ο υπερπληθυσμός και οι… αποδράσεις

Αποκαλυπτικός ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης όσον αφορά την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι, o Υπουργός παραδέχθηκε ότι «στις φυλακές συμβαίνουν πολλά και διάφορα» και ανέλυσε τις κινήσεις της Κυβέρνησης για διάφορα ζητήματα μεταξύ άλλων τον υπερπληθυσμός στις φυλακές και την υποστελέχωση της Αστυνομίας.

Υπερπληθυσμός στις Φυλακές

Όσον αφορά το κτίριο των Κεντρικών Φυλακών, μέχρι το τέλος του Φλεβάρη θα μετακινηθούν οι κρατούμενοι της ανοιχτής φυλακής σε ένα νέο κτίριο ανοιχτής φυλακής μέσα στο ίδιο τεμάχιο των κεντρικών φυλακών το οποίο θα παραδοθεί σε 10 μέρες.

Ακόμη, ένα μέρος του ανοιχτού χώρου θα γίνει κλειστός. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβρη του 2024.

Επίσης, ήδη βρίσκεται στη διαδικασία η ανέγερση εντελώς νέου κτιρίου κεντρικών φυλακών το ίδιο τεμάχιο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Στελέχωση

Προωθείται η πρόσληψη σημαντικού αριθμού δεσμοφυλάκων επίσης εντός του 2024.

Απενεργοποίηση κινητών

Το συμβόλαιο που υπογράφηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση με ανάδοχο εταιρεία δεν μπορούσε να υλοποιηθεί και το θέμα είναι στα δικαστήρια.

Είμαστε στη διαδικασία της αγοράς ενός νέου συστήματος.

Διαφθορά στις Φυλακές

Έχω διαπιστώσει και ο ίδιος προσωπικά κενά στις Φυλακές με την είσοδο κινητών αλλά και τη διακίνηση ναρκωτικών. Πρόθεση μου είναι αυτό το φαινόμενο να τελειώσει. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται χρόνος και οργάνωση.

Στις πλείστες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών αφορούν τους υπόδικους που μετακινούνται σε κατά τόπους επαρχιακά γραφεία και δικαστήρια για την υπόθεση τους. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο θα γίνεται παρακολούθηση σε όλες τους κινήσεις κατά τη μεταφορά τους.

Απόδραση κρατουμένων

Μας προβληματίζει το θέμα των αποδράσεων. Έχει να κάνει με τον υπερπληθυσμό των φυλακών και των κρατητηρίων. Τα κρατητήρια έχουν κηρυχθεί και φυλακές με βάση τη νομοθεσία. Στα κρατητήρια υπάρχουν και οι διοικητικοί κρατούμενοι για παράδειγμα ύποπτοι για θέμα μεταναστευτικού. Το δεύτερο θέμα είναι η υποστελέχωση στην Αστυνομία. Υπάρχει περίπτωση σε τοπικό σταθμό που εκτελούν καθήκοντα δύο μόνοι σταθμοί. Μέχρι το τέλος του έτους θα προσληφθούν 400 νέα άτομα που θα στελεχώσουν και τους αστυνομικούς σταθμούς. Δεν είναι δουλειά μου να δω πόσο μικρό ή μεγάλο ήταν το παράθυρο που διέφυγε ο δραπέτης αλλά το γιατί και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top