ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιο: Προβληματισμοί από Βουλευτές και συντεχνίες για διαδικασία αποσπάσεων υπαλλήλων

Δημόσιο: Προβληματισμοί από Βουλευτές και συντεχνίες για διαδικασία αποσπάσεων υπαλλήλων

Προβληματισμό για τη μακροχρόνια κάλυψη οργανικών αναγκών στη δημόσια υπηρεσία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με απόσπαση υπαλλήλων εξέφρασαν και μέλη της Επιτροπής Οικονομικών.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, σημείωσε ότι μπορεί κάποιες φορές να προκαλούνται στρεβλώσεις στη δημόσια υπηρεσία, ενώ ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, σημείωσε ότι θα πρέπει να προβλέπεται η διακοπή μίας απόσπασης, εάν σταματήσει να υφίσταται η ανάγκη.

Εξάλλου, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης, αναφέρθηκε στο θέμα των Επαρχιακών Συμβουλίων της Τ.Α., θέτοντας το ερώτημα αν θα είναι εφικτή η στελέχωσή τους. Απαντώντας η κ. Αζίνα σημείωσε ότι θα πρέπει σύντομα να προχωρήσει το θέμα.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αντρέας Καυκαλιάς, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ανέφερε ότι «ουδείς διαφωνεί με το εργαλείο της κινητικότητας στη δημόσια υπηρεσία και στους οργανισμούς δημοσίου δικαίου, φτάνει όμως οι όποιες αποφάσεις, οι όποιες αποσπάσεις να στοχεύουν στην κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της κρατικής μηχανής, στην εξοικονόμηση πόρων και στην καλύτερη να αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού».

Εξέφρασε, ακολούθως, την ανησυχία ότι ο αριθμός αποσπάσεων «έγινε ή και γίνεται όχι στη βάση των πιο πάνω στόχων, αλλά για βόλεμα ημετέρων» και πρόσθεσε ότι ζητήθηκε αξιολόγηση των διαδικασιών και της πορείας εφαρμογής της νομοθεσίας, ώστε να κατατεθεί κατάλογος με το σύνολο των αποσπάσεων από το 2017 που ψηφίστηκαν οι νομοθεσίες μέχρι και σήμερα. «Σε κάθε περίπτωση δεν θεωρούμε και ότι οι αποσπάσεις είναι το εργαλείο ή η μέθοδος που πρέπει να χρησιμοποιείται για να καλύπτονται μόνιμες ανάγκες», κατέληξε ο κ. Καυκαλιάς.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Σταύρος Παπαδούρης, επεσήμανε με παρέμβασή του στην Επιτροπή ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση για τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, και εξέφρασε προβληματισμό για τις αποσπάσεις υπαλλήλων που βρίσκονται σε πολύ υψηλές κλίμακες του δημοσίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top