Είδε τη Γραμματεία της ΕΔΕΚ ο Νίκος Χριστοδουλίδης: Κυπριακό και θέματα συνεργασίας στο επίκεντρο

Είδε τη Γραμματεία της ΕΔΕΚ ο Νίκος Χριστοδουλίδης: Κυπριακό και θέματα συνεργασίας στο επίκεντρο

Μετά το ΔΗΚΟ και τη ΔΗΠΑ, σειρά πήρε η ΕΔΕΚ, το τρίτο κόμμα το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γραμματεία του κόμματος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το πρωί της περασμένης Παρασκευής. 

Η συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν εκτός από θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών και πώς αυτή μπορεί να βελτιωθεί, αναλώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, με την ΕΔΕΚ να εκφράζει ανησυχίες τόσο για τις πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή στην Κύπρο, όσο και για την δήλωση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ η οποία έκανε λόγο για «πολυπλοκότητα» στο κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «T» κατά τη συνάντηση η Γραμματεία της ΕΔΕΚ εξέφρασε ανησυχίες αναφορικά με τους όρους εντολής της κυρίας Ολγκίν, καθώς και για τη χρονική διάρκεια της διαδικασίας η οποία ξεκίνησε από πλευράς των ΗΕ, εάν δηλαδή θα διαρκέσει έξι μήνες. Ανησυχίες εκφράζονται επίσης και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς κυρίως των Βρετανών ώστε να εξευρεθεί μία «μέση οδός» για επανεκκίνηση των συνομιλιών. Τα τρία ζητήματα τα οποία φαίνεται να αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για την Κυπριακή Δημοκρατία είναι πρώτο, η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεύτερο, ο στρατός και οι εγγυήσεις και τρίτο, η εφαρμογή της λύσης.

Το χειρότερο σενάριο για τη δική μας πλευρά, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, θα είναι η προσπάθεια να μεταμφιεστεί η πολιτική ισότητα σύμφωνα με τα ψηφίσματα των ΗΕ, σε κυριαρχική ισότητα. Ας μην ξεχνάμε την κοινή δήλωση - διακήρυξη, Αναστασιάδη - Έρογλου στις 11 Φεβρουαρίου 2014, η οποία έκανε λόγο για μία κυριαρχία η οποία θα εκπηγάζει από Ε/Κ και Τ/Κ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βρετανικός Τύπος: Έντονες αντιδράσεις από κόμματα για Καν -- Δεν είχε ζητήσει την έγκριση του πρωθυπουργικού γραφείου - «Μονόδρομος η παραίτηση λόγω πιέσεων»

Βρετανικός Τύπος: Έντονες αντιδράσεις από κόμματα για Καν -- Δεν είχε ζητήσει την έγκριση του πρωθυπουργικού γραφείου - «Μονόδρομος η παραίτηση λόγω πιέσεων»

Οι πιέσεις που δέχθηκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός από διάφορες πλευρές ήταν τέτοιες που η παραίτηση του βουλευτή Αφζάλ Καν από τη θέση του Ειδικού Απεσταλμένου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τουρκία ήταν μονόδρομος, δήλωσαν πηγές της βρετανικής Κυβέρνησης στο ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE