ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να ανασταλούν τα έργα στο Παττίχειο πάρκο ζήτησαν οι Οικολόγοι από τον Α. Βύρα

Να ανασταλούν τα έργα στο Παττίχειο πάρκο ζήτησαν οι Οικολόγοι από τον Α. Βύρα

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μαζί με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Περδίκη, πραγματοποίησε στις 9:30 σήμερα (Τρίτη 20/2) συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τους συνεργάτες του.

Στη συζήτηση κατατέθηκε από μέρους του Κινήματος τεκμηριωμένη κριτική για τις σχεδιαζόμενες κατασκευές στο Παττίχειο πάρκο και πρόταση για αναστολή των έργων.

Ζητήσαμε την άμεση αναστολή των έργων και τη διενέργεια πλήρους Μελέτης Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, καθώς και Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση, αφού ο χώρος αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής περιοχής προστασίας της Φύσης «Νατούρα 2000». Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, προνοείται δημόσια διαβούλευση, σε δύο στάδια, για να ακουστεί και η θέση των πολιτών αλλά και των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Τα σχέδια πρέπει να αλλάξουν άρδην. Να ληφθεί οριστική απόφαση για κατάργηση των γηπέδων (ενημερωθήκαμε ότι έγινε προκαταρκτικά- πιστεύουμε ότι η κατάργηση πρέπει να είναι οριστική), του skatepark και του εστιατορίου. Πρέπει να γίνει κατάργηση όλων των χωρών στάθμευσης. Αντί για εστιατόριο εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων πιστεύουμε ότι ένα μικρό αναψυκτήριο με υλικά που συνάδουν με τον χώρο, είναι υπεραρκετό. Στόχος θα πρέπει να είναι η μείωση του σφραγίσματος της γης.

Η πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, είναι πως αν μετά από αυτές – και άλλες προτεινόμενες - αλλαγές στους σχεδιασμούς, υπάρχουν ακόμα διαφωνίες, να διεξαχθεί δημοψήφισμα.

Δεν μας πτοεί το επιχείρημα ότι «θα υπάρξει κόστος». Δεν φταίμε ούτε εμείς, ούτε οι πολίτες γι’ αυτό. Ας αναζητηθούν οι ευθύνες σ’ αυτούς που πήραν αυτές τις ατεκμηρίωτες και λάθος αποφάσεις!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΚυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top