ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα για Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Να μην αναλωνόμαστε σε επικοινωνιακά παιχνίδια αλληλοεπίρριψης ευθυνών»

Αννίτα για Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Να μην αναλωνόμαστε σε επικοινωνιακά παιχνίδια αλληλοεπίρριψης ευθυνών»

Σε δηλώσεις για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέβη η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα (22/2) στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το θέμα.

Όπως ανέφερε η κα. Δημητρίου, πρόκειται «για μια μεγάλη μεταρρύθμιση που είναι προς όφελος των συμπολιτών μας και της κοινωνίας και που όλοι θέλουμε βεβαίως να τη δούμε να πετυχαίνει».

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση να είναι όλα έτοιμα για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία και όπως τονίσαμε και σήμερα, για ακόμη μια φορά, είμαστε έτοιμοι για όποιες διορθωτικές κινήσεις απαιτηθούν στη συνέχεια. Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, ότι η Βουλή ψηφίζει νόμους και η ευθύνη της εφαρμογής ανήκει στην εκτελεστική εξουσία. Καμία μεγάλη μεταρρύθμιση, όπως είδαμε να συμβαίνει και με το ΓΕΣΥ, δεν μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία. Προβλήματα θα υπάρξουν. Αδυναμίες και κενά θα υπάρξουν», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, η κα. Δημητρίου σημείωσε πως σημασία έχει «να μην αναλωνόμαστε σε επικοινωνιακά παιχνίδια αλληλοεπίρριψης ευθυνών, αλλά να λειτουργήσουμε και να λειτουργούμε όλοι εποικοδομητικά βρίσκοντας τις λύσεις και αναλαμβάνοντας ευθύνες.»

«Πρέπει να προχωρήσουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για μια μεγάλη μεταρρύθμιση την οποία συζητούσαμε για 20 και πόσα χρόνια, την οποία μετουσιώσαμε με νομοθετική ρύθμιση σε πράξη και τώρα απαιτείται να εφαρμόσουμε προς όφελος των πολιτών», ανέφερε καταληκτικά.

Σημειώνεται ότι στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Αρχηγοί κομμάτων καθώς και ο Υπουργός Εσωτερικών.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top