ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει ο Αντρέας που έχασε το χέρι του από αιγυπτιακή χειροβομβίδα - «Έβγαλαν αναξιόπιστους 10+ μάρτυρες, σας θυμάμαι όλους έναν έναν»

 Συγκλονίζει ο Αντρέας που έχασε το χέρι του από αιγυπτιακή χειροβομβίδα - «Έβγαλαν αναξιόπιστους 10+ μάρτυρες, σας θυμάμαι όλους έναν έναν»

Το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται μέσα σε δέκα χρόνια, αποτελεί ο τραυματισμός του οπλίτη της ΕΛΔΥΚ από αιγυπτιακή χειροβομβίδα.

Τον Απρίλιο του 2014, είχε τραυματιστεί σε ηλικία 19 ετών ο Αντρέας Δουλαππάς, ο οποίος υπέστη ακρωτηριασμό.

Ο Αντρέας προέβη σε μια συγκλονιστική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, με αφορμή το περιστατικό αναφέροντας χαρακτηριστικά «ντρέπομαι που άτομα σαν εσάς βρίσκονται στα καίρια πόστα που είστε, ευτελίζοντας τις αξίες τους».

Αυτούσια η ανάρτησή του:

3.04.2014 - Έχασα το δεξί μου χέρι μετά από έκρηξη ελαττωματικής χειροβομβίδας αιγυπτιακής προέλευσης. Οι συγκεκριμένες χειροβομβίδες είχαν και στο παρελθόν παρουσιάσει διάφορα σφάλματα, όπως και επίσης μετά το δικό μου τραυματισμό!

Σήμερα είχα τον άχαρο ρόλο να επισκεφθώ έναν νεαρό στρατιώτη που βρέθηκε στην ίδια σχεδόν θέση που ήμουν εγώ πριν δέκα χρόνια. Σε ένα κρεβάτι της εντατικής, τραυματισμένος σε όλο του το σώμα, ακρωτηριασμένο χέρι, σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στο μάτι και την οικογένεια του σε μια θλιβερή κατάσταση. Γεγονός που ακόμα και εγώ ο ίδιος δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Πώς γίνεται να συνέχισαν να χρησιμοποιούν αυτού του τύπου τις χειροβομβίδες;

Δέκα χρόνια πριν, οι διάφοροι στρατιωτικοί και ο ταξίαρχος που διεξήγαγε την έρευνα για το δικό μου περιστατικό έριξαν το φταίξιμο ξεκάθαρα πάνω μου και έβγαλαν αναξιόπιστους τους 10+ μάρτυρες της έκρηξης. Ο συγκεκριμένος ταξίαρχος με θράσος χιλίων πιθήκων μου ανέφερε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν ελαττωματική η χειροβομβίδα και ότι ως αμυντικού τύπου χειροβομβίδα έκανε μια χαρά τη δουλειά της. Όσοι έχουν βασικές γνώσεις για πυρομαχικά μπορούν να καταλάβουν πόσο τρελός είναι αυτός ο ισχυρισμός.

Μπορώ να πω πολλά αλλά θα μείνω ως εδώ. Έφτασαν στα αυτιά μου πολλές φορές κουβέντες στρατιωτικών, πολιτικών και δημοσιογράφων που έριξαν το φταίξιμο πάνω μου. Σας θυμάμαι όλους έναν έναν. Είμαι σίγουρος ότι μια χαρά κοιμάστε τη νύχτα αφού συνείδηση δεν έχετε. Ντρέπομαι που άτομα σαν εσάς βρίσκονται στα καίρια πόστα που είστε, ευτελίζοντας τις αξίες τους.

Κύριοι και κυρίες της Εφημερίδας Πολίτης χαιρετίσματα. Δεν σας ξέχασα ουτε εσας ουτε και τα άρθρα σας.

*Φωτογραφία αρχείου 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top