ΔΙΕΘΝΗ

Αλεξέι Ναβάλνι: H Ναβάλναγια καλεί εκ νέου τον Πούτιν να δώσει τη σορό του συζύγου της για ταφή

Αλεξέι Ναβάλνι: H Ναβάλναγια καλεί εκ νέου τον Πούτιν να δώσει τη σορό του συζύγου της για ταφή

Η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ζήτησε εκ νέου το Σάββατο από τις ρωσικές αρχές να δώσουν τη σορό του συζύγου της για ταφή και κατηγόρησε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι επέτρεψε τη σορό του να υποβληθεί σε βασανιστήρια.

Σε ένα βίντεο έξι λεπτών που δημοσιεύτηκε στο YouTube, η Ναβάλναγιια κατηγόρησε τον Πούτιν ότι η σορός κρατείται «υπό ομηρία» και αμφισβήτησε τη συχνά διακηρυγμένη χριστιανική πίστη του Ρώσου Προέδρου.

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λιουντμίλα, είπε την Παρασκευή ότι οι Ρώσοι ανακριτές αρνούνταν να απελευθερώσουν τη σορό του από ένα νεκροτομείο στην απομακρυσμένη πόλη Σάλεχαρντ της Αρκτικής.

Είπε ότι ένας αξιωματούχος της είχε πει ότι θα έπρεπε να συμφωνήσει με τα αιτήματά τους, καθώς το σώμα του Ναβάλνι ήταν ήδη σε αποσύνθεση.

Το Σάββατο, βοηθοί του Ναβάλνι είπαν ότι οι αρχές είχαν απειλήσει να τον θάψουν στην απομακρυσμένη αποικία φυλακών όπου πέθανε, εκτός εάν η οικογένειά του συμφωνήσει με τους όρους τους.

Στο βίντεο, η Γιούλια Ναβάλναγια ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν ήταν προσωπικά υπεύθυνος για το πού βρισκόταν η σορός του συζύγου της  και ότι βασανίζεται στο θάνατο όπως και στη ζωή.

Η Ναβάλναγια είπε ότι ο σύζυγός της ήταν πιστός Χριστιανός, ο οποίος πήγαινε στην εκκλησία και νήστευε τη Σαρακοστή ακόμα και όταν ήταν στη φυλακή. Είπε ότι ο πολιτικός του ακτιβισμός ήταν εμπνευσμένος από χριστιανικές αξίες.

Ολοκληρώνοντας το βίντεό της είπε: "Δώστε μας πίσω το σώμα του συζύγου μου. Θέλουμε να κάνουμε μια κηδεία και να τον θάψουμε με ανθρώπινο τρόπο, στο έδαφος, όπως συνηθίζεται στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top