ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αυτοτραυματισμός κρατούμενου: Αρνούνται ξυλοδαρμό του οι Φυλακές - Διερευνά το περιστατικό η Επ. Διοικήσεως

Αυτοτραυματισμός κρατούμενου: Αρνούνται ξυλοδαρμό του οι Φυλακές - Διερευνά το περιστατικό η Επ. Διοικήσεως

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών είναι έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως και να παράσχει οποιεσδήποτε πληροφορίες της ζητηθεί για συμβάν που αφορά υπόδικο αναφέρει η Διεύθυνση των Φυλακών, με αφορμή δημοσίευμα ημερομηνίας 25 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, αλλοδαπός υπόδικος παρουσίασε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και τάσεις αυτοκτονίας. Έγινε αμέσως αντιληπτός από δεσμοφύλακα, και επειδή ο υπόδικος δεν συνεργαζόταν και βρισκόταν εκτός ελέγχου, με τη συνδρομή άλλων δεσμοφυλάκων, αυτός μεταφέρθηκε στο Ιατρείο των Φυλακών, όπου και του παρασχέθηκαν οι Α’ Βοήθειες. Αυτός έφερε επιφανειακές εκδορές και στα δυο του χέρια, από αυτοτραυματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί, προστίθεται, ότι, από την πρώτη στιγμή του δόθηκαν όλες οι ευκαιρίες να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, τις οποίες και αξιοποίησε.

"Σημειώνουμε ότι ο κρατούμενος από την πρώτη στιγμή του περιστατικού μέχρι σήμερα, δεν έχει διατυπώσει οποιοδήποτε παράπονο εναντίον οποιουδήποτε προσώπου και ιδιαίτερα εναντίον οποιουδήποτε δεσμοφύλακα ή άλλου προσωπικού των Φυλακών. Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών είναι έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως με τον δικηγόρο του συγκεκριμένου υποδίκου και να παράσχει οποιεσδήποτε πληροφορίες της ζητηθεί για το συμβάν", σημειώνεται.

Σχετικές λεπτομέρειες για το περιστατικό, δόθηκαν σε λειτουργούς του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως & Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επισκέφθηκαν σήμερα τις Φυλακές, επισημαίνεται.

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών εξαίρει την όλη στάση των δεσμοφυλάκων καθώς και την αποφασιστικότητα, αλλά τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην προσπάθεια τους να σώσουν έναν υπόδικο, ο οποίος με τις δικές του πράξεις έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του, όπως αναφέρεται.

Σε άμεση καταγγελία στην Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχώρησε δικηγόρος κρατούμενου, ο οποίος φέρεται να χτυπήθηκε από δεσμοφύλακες, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ εντός των επόμενων ωρών, αναμένεται να γίνει επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία και να ενημερωθεί σχετικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος του κρατούμενου, όταν ενημερώθηκε για την προσπάθεια του να βάλει τέλος στη ζωή του του, φάνηκε πως ήταν χτυπημένος.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, από ενημέρωση που έτυχε, ο πελάτης του την περασμένη Παρασκευή, φαίνεται να προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του αλλά έγινε αντιληπτός από δεσμοφύλακες. Ακολούθως, με βάση τα όσα είπε ο δικηγόρος, μέλη του προσωπικού φαίνεται να τον χτύπησαν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top