ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστολή εργασιών και αλλαγές στα σχέδια του Παττίχειου Πάρκου

Αναστολή εργασιών και αλλαγές στα σχέδια του Παττίχειου Πάρκου

Αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών στο έργο της ανάπλασης του Παττίχειου Πάρκου αποφάσισε πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας. 

Σε ανοικτή συνεδρίαση παρόντων πολιτών που διαμαρτύρονται για τα έργα αναβάθμισης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι αναστέλλονται οι εργασίες μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο και ταυτόχρονα ενέκρινε τροποποιήσεις στα σχέδια τις οποίες πρότεινε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και στοχεύουν στη μείωση της έκτασης του πάρκου που καλύπτεται με σκληρές επιφάνειες. 

Οι τροποποιήσεις αφορούν σε ακύρωση του πάρκου skate park, κατάργηση του ενός χώρου στάθμευσης και των γηπέδων και αλλαγές στις επιφάνειες των μονοπατιών τα οποία θα καλυφθούν με επιφάνεια πουρί αντί με μπετόν.  Οι εισηγήσεις του Ανδρέα Βύρα έγιναν αποδεκτές ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα προωθηθούν τώρα στο πρακτικό στάδιο ενσωμάτωσής τους στα κατασκευαστικά σχέδια. 

Ταυτόχρονα, το Δημοτικό Συμβούλιο θα εισέλθει σε διαβούλευση με την Υπηρεσία Θήρας ως προς τις εργασίες που μπορούν να συνεχίσουν να υλοποιούνται μέχρι τον Ιούνιο χωρίς να επηρεάζεται η πανίδα στο πάρκο.

Στη σημερινή ανοικτή συνεδρίαση έκαναν ενημέρωση των πολιτών ο δήμαρχος αλλά και λειτουργός του Τμήματος Περιβάλλοντος η οποία εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας αδειοδότησης του έργου ανάπλασης του μεγάλου αστικού πάρκου της Λάρνακας. 

Μερίδα πολιτών αντιδρά το τελευταίο διάστημα υποστηρίζοντας ότι τσιμεντώνονται μεγάλες επιφάνειες στην περιοχή του πάρκου, κάτι που ανάγκασε το Δημοτικό Συμβούλιο να επανεξετάσει τα αρχικά σχέδια και να καταλήξει στις σημερινές αλλαγές με τις οποίες μειώνονται οι επιφάνειες που καλύπτονται με μπετόν.  Μάλιστα, αποφασίστηκε ότι στους συγκεκριμένους χώρους, θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το πράσινο με φύτευση πολλών δέντρων και θάμνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον ΝικόλαοΟ ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top