ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστολή εργασιών και αλλαγές στα σχέδια του Παττίχειου Πάρκου

Αναστολή εργασιών και αλλαγές στα σχέδια του Παττίχειου Πάρκου

Αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών στο έργο της ανάπλασης του Παττίχειου Πάρκου αποφάσισε πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας. 

Σε ανοικτή συνεδρίαση παρόντων πολιτών που διαμαρτύρονται για τα έργα αναβάθμισης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι αναστέλλονται οι εργασίες μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο και ταυτόχρονα ενέκρινε τροποποιήσεις στα σχέδια τις οποίες πρότεινε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και στοχεύουν στη μείωση της έκτασης του πάρκου που καλύπτεται με σκληρές επιφάνειες. 

Οι τροποποιήσεις αφορούν σε ακύρωση του πάρκου skate park, κατάργηση του ενός χώρου στάθμευσης και των γηπέδων και αλλαγές στις επιφάνειες των μονοπατιών τα οποία θα καλυφθούν με επιφάνεια πουρί αντί με μπετόν.  Οι εισηγήσεις του Ανδρέα Βύρα έγιναν αποδεκτές ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα προωθηθούν τώρα στο πρακτικό στάδιο ενσωμάτωσής τους στα κατασκευαστικά σχέδια. 

Ταυτόχρονα, το Δημοτικό Συμβούλιο θα εισέλθει σε διαβούλευση με την Υπηρεσία Θήρας ως προς τις εργασίες που μπορούν να συνεχίσουν να υλοποιούνται μέχρι τον Ιούνιο χωρίς να επηρεάζεται η πανίδα στο πάρκο.

Στη σημερινή ανοικτή συνεδρίαση έκαναν ενημέρωση των πολιτών ο δήμαρχος αλλά και λειτουργός του Τμήματος Περιβάλλοντος η οποία εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας αδειοδότησης του έργου ανάπλασης του μεγάλου αστικού πάρκου της Λάρνακας. 

Μερίδα πολιτών αντιδρά το τελευταίο διάστημα υποστηρίζοντας ότι τσιμεντώνονται μεγάλες επιφάνειες στην περιοχή του πάρκου, κάτι που ανάγκασε το Δημοτικό Συμβούλιο να επανεξετάσει τα αρχικά σχέδια και να καταλήξει στις σημερινές αλλαγές με τις οποίες μειώνονται οι επιφάνειες που καλύπτονται με μπετόν.  Μάλιστα, αποφασίστηκε ότι στους συγκεκριμένους χώρους, θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το πράσινο με φύτευση πολλών δέντρων και θάμνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top