ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Χάσικος: Δια νόμου συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών θέλει η Κυβέρνηση

Σ. Χάσικος: Δια νόμου συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών θέλει η Κυβέρνηση

Στόχος και όραμα της Κυβέρνησης είναι όπως η συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών σε δήμους και κοινότητες καταστεί δια νόμου υποχρεωτική στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χάσικος μιλούσε κατά τη διάρκεια περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου και αφορούσε τις Κοινότητες Μοσφίλι, Παχύαμμος, Πηγαίνεια, Πάνω Πύργος, Κάτω Πύργος.

Σε εισαγωγική του ομιλία και απευθυνόμενος στους Προέδρους των παρόντων Κοινοτικών Συμβουλίων, ο κ. Χάσικος επανέλαβε τη θέση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Κυβέρνηση προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να επιλύσει τα διάφορα θέματα που απασχολούν τις κοινότητες όσο το δυνατό πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Η προσπάθεια να βελτιωθούν τα πράγματα δεν πρόκειται να σταματήσει και η συνεργασία των ίδιων των Κοινοτικών Συμβουλίων είναι επιβεβλημένη, είπε, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό και η Κυβέρνηση ενισχύει και συνδράμει τη συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών.

Στόχος και όραμά μας, είπε ο Υπουργός, «είναι όπως η συμπλεγματοποίηση καταστεί υποχρεωτική, διά νόμου, στα πλαίσια της προωθούμενης μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Όπως αναφέρεται στη σύσκεψη, τέθηκαν επί τάπητος σημαντικός αριθμός θεμάτων και αιτημάτων των κοινοτήτων όπως, η προώθηση  έργων κατασκευής γραφείων, εξωραϊστικών έργων, συντηρήσεις και βελτιώσεις δρόμων και κατασκευή κυματοθραυστών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες από αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας, καθώς και άλλων εμπλεκόμενων Υπηρεσιών άλλων κρατικών υπηρεσιών, με στόχο την εξέταση και προώθηση των αιτημάτων των κοινοτήτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top