ΚΟΣΜΟΣ

Φονική επίθεση τζιχαντιστών σε αεροδρόμιο της Λιβύης

Φονική επίθεση τζιχαντιστών σε αεροδρόμιο της Λιβύης

Απελευθέρωσαν από το κρατητήριο του αερολιμένα ομάδα μουσουλμάνων κρατούμενων - Τι έγραψαν στο μήνυμά τους στο Διαδίκτυο.

«Μία ομάδα μουτζαχεντίν καβαλάρηδων μαρτύρων εισέβαλαν στη φυλακή για να απελευθερώσουν τους μουσουλμάνους κρατούμενους που είχαν υποβληθεί σε βασανιστήρια», με αυτή την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη στη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα η επίθεση στο κρατητήριο, το οποίο ελέγχεται πλέον από τους άνδρες του ισλαμικού κινήματος αλ-Φαζρ, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων, εκ των οποίων τρεις τζιχαντιστές και ακόμα τρεις φρουρούς.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας της Τρίπολης, οι άνδρες της φρουράς του κρατητηρίου συγκρούστηκαν με τους τζιχαντιστές στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την επίθεση. 

Στο μεταξύ, ο πρέσβης της Λιβύης Μουσταφά Ρουτζιμπανί στο Βατικανό απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να υπάρξει άμεσα μία συμφωνία, καθώς «ο λαός της Λιβύης έχει κουραστεί πάρα πολύ».

Ο διπλωμάτης εξήγησε, μάλιστα, πως πολλές είναι οι περιοχές που δεν έχουν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν διαθέτει υπηρεσίες για τους πολίτες, τα σχολεία δε μπορούν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους καθώς υπάρχει σοβαρή έλλειψη πόρων.

Ο Ρουτζιμπανί, ο οποίος αναμένεται να θέσει την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες εκλογές της χώρας, τόνισε πως είναι απαραίτητο να επανέλθει η ηρεμία στη Λιβύη «απομακρύνοντας τους εγκληματίες και ενώνοντας τις διάφορες θρησκευτικές μειονότητες».

Συμπλήρωσε δε πως τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να άρουν το εμπάργκο στα όπλα, ώστε να εξοπλιστούν οι δυνάμεις της Λιβύης για να απωθήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο εσωτερικός διχασμός μας είναι πολιτικός και όχι ιδεολογικός, όλοι μαζί θα πολεμήσουμε κατά του ΙΚ όπως πολεμήσαμε κατά του Καντάφι», είπε ολοκληρώντας το Ρουτζιμπανί, σύμφωνα με την Corriere della Sera.
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top