ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέσπασμα Χρ. Μυλωνά για το Noratlas: «Ήρθαν για μας, τους σκοτώσαμε και τους θάψαμε σαν τα σκυλιά»

Ξέσπασμα Χρ. Μυλωνά για το Noratlas: «Ήρθαν για μας, τους σκοτώσαμε και τους θάψαμε σαν τα σκυλιά»

Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Noratlas ξύπνησαν την… οργή του Χριστάκη Μυλωνά.

Ο κ. Μυλωνάς, ράφτης στο επάγγελμα και κάτοικος Αγίου Δομετίου, ήταν ένας από τους πρώτους που προσέγγισαν το Noratlas το μοιραίο εκείνο ξημέρωμα του Ιούλη του 1974.

«Αυτά που τώρα επιβεβαιώνονται, τα έχω πει εδώ και καιρό. Όμως κάποιοι ήθελαν να τα συγκαλύψουν όλα» είπε αρχικά ο κ. Μυλωνάς, ο οποίος λίγο αργότερα έγινε πιο συγκεκριμένος σε σχέση με τους λόγους που του προκαλούν τα αρνητικά συναισθήματα.

«Άνθρωποι που ήρθαν από την Ελλάδα μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα για να πολεμήσουν για την Κύπρο μας κι εμείς τους σκοτώσαμε, τους θάψαμε στην καμπίνα του αεροπλάνου σαν να ήταν ζώα. Κανείς δεν τους απέδωσε την πρέπουσα τιμή. Κανείς δεν τους σεβάστηκε» είπε χαρακτηριστικά. «Κάναμε έγκλημα» πρόσθεσε με έμφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κομμάτια του μοιραίου Noratlas στον Άγιο Δομέτιο - Δηλώσεις Χριστάκη Μυλωνά (φωτογραφίες)

Κώστας Σάββα Ποκεριζές: Τον «πότισαν» με δυο μπουκάλες ουίσκι για να θάψει το Noratlas – Γιατί έκλαιγε
 

 

Στάθηκε όμως και σε κάτι άλλο: «Στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας υπήρχε και ένα δωμάτιο με κόκκαλα των νεκρών. Ήταν ένας ιερός τόπος για τις μανάδες και τους συγγενείς των σκοτωμένων. Έρχονταν και έκλαιγαν τους δικούς τους. Εξέφραζαν τον πόνο τους, ξεσπούσαν κι αλάφρωναν την ψυχή τους. Μετά από κάποια χρόνια τα σήκωσαν όλα από εκεί και εκείνο το μικρό δωμάτιο το μετέτρεψαν σε αποθήκη για μπογιές. Τι να πεις…».

Ο κ. Μυλωνάς συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος: «Κάποιοι σ΄ αυτό τον τόπο δεν έχουν μάθει να σέβονται . Τους ενδιαφέρει μόνο να παίρνουν 3-4 μισθούς».

Καταλήγοντας είπε: «Ό,τι έχω πει μέχρι τώρα αποδείχθηκε σωστό. Οι εκσκαφές επιβεβαιώνουν τα όσα είχα αναφέρει σε συνεντεύξεις μου. Θέλω να καταθέσω ακόμη κάτι, λοιπόν. Στην περιοχή απέναντι από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας τις μέρες μετά την εισβολή υπήρχε ένα νεκροταφείο με ξύλινους σταυρούς. Η μορφολογία του εδάφους άλλαξε, η περιοχή αναπτύχθηκε. Υπολογίζω ότι είναι κάποια μέτρα μετά το εστιατόριο Προσήλιο. Τι απέγιναν εκείνοι οι τάφοι;».

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top