ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Νικονική πραγματικότητα

Νικονική πραγματικότητα

Δεν ξέρω κατά πόσο η χθεσινή διακαναλική του Προέδρου έπεισε ή καθησύχασε τον κόσμο  αυτό όμως που επιβεβαίωσε περίτρανα ήταν πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει τόση επαφή με το περιβάλλον όσο κι ένας ασθενής σε βαθύ κώμα. Ζει στη δική του Νικονική πραγματικότητα. 

Σοβαρά, απέδωσε την αρνητική εικόνα του ίδιου και της κυβέρνησής του στο γεγονός ότι δεν... προβάλλεται όπως πρέπει το τιτανοτεράστιο έργο τους. Ότι δεν έχει κομματικά ή φίλα προσκείμενα Μέσα να τον στηρίζουν και να προωθούν το κυβερνητικό έργο. Ότι δεν έχει μια βάση ψηφοφόρων που θα πιστεύει ό,τι λέει και θα τον στηρίζει σε ό,τι κάνει. Αυτό κατάλαβε ότι είναι το πρόβλημα. Το ότι εν έτει 2024 δεν έχει “κομματικά ΜΜΕ” (σε μια εποχή που όσα απέμειναν είναι μουσειακά κομμάτια με νοσταλγική αξία παρά ουσιαστική διείσδυση στην κοινωνία) ή έστω τα συμβατικά που επίσης κυνηγούν τηλεθεατές και αναγνώστες με το τουφέκι. Και το λέει αυτό ο πολιτικός που (παρα)χαϊδεύτηκε, προβλήθηκε και αποθεώθηκε προεκλογικά σχεδόν από το σύνολο των συμβατικών ΜΜΕ. Και το λέει σε εχμ.. πέντε κανάλια που του αφιέρωσαν 75 πολύτιμα λεπτά από την prime time σε βάρος του  “Σασμού” και του MasterChef, δηλαδή προγραμμάτων που actually βλέπει ο κόσμος. Αυτό που πραγματικά εννοούσε είναι πως δεν έχει το μιντιακό αντίστοιχο ενός Βίκτωρα ή Νικόλα Παπαδόπουλου να τον αποθεώνει από το πρωί έως το βράδυ - υπάρχει όριο στις πόσες μαλακίες μιας κυβέρνησης μπορεί να κάνει γαργάρα ένα Μέσο χωρίς να ξεφτιλιστεί. Και έχει ξεπεραστεί εδώ και καιρό.

Από την άλλη, για να κάνω και τον εχμ Νομικό του Διαβόλου, δεν κατάλαβα τι διαφορετικό περίμενε κάποιος από μια τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου τα πάντα είναι γνωστά, διπλοτσεκαρισμένα, εγκεκριμένα και σχεδιασμένα μέχρι την τελευταια λεπτομέρεια. Έγιναν φιλότιμες προσπάθειες από τους δημοσιογράφους (υπήρχαν και αληθινές ερωτήσεις ανάμεσα στις πάσες) όμως η φιλοσοφία ΚΑΘΕ τηλεοπτικής συνέντευξης είναι “είμαι εδώ για να πω αυτά που θέλω” και “είναι ο λόγος σας ενάντια στον δικό μου”. Γι’ αυτό βλέπουμε άλλα να τον ρωτάνε κι άλλα να απαντάει, γι’ αυτό κανείς δεν γκουγκλάρει τις απαντήσεις για του πει “λέτε μαλακίες” ή “τότε λέγατε άλλα”. Κανείς και ποτέ δεν διοργανώνει συνέντευξη ή debate με σκοπό να στριμωχτεί, να ντροπιαστεί ή να πιαστεί να λέει ψέματα (εντάξει, εκτός από τον R. Kelly αλλά εκείνος είναι μαλάκας).

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατέλαβε την prime time πέντε καναλιών για να διαφημιστεί, να αναδυθεί από τη γκρίνια και την κριτική, να ξεπλύνει αμαρτίες και να το παίξει και λιγάκι θύμα (πάλι μας είπε με ύφος Βασιλάκη Καΐλα ότι είναι “κομματικά ορφανός”) και στα σίγουρα όχι για να φανεί λίγος, αδύναμος, ανεπαρκής ή όπως λέει και ο μέντοράς του Νίκος Αναστασιάδης ότι “δεν του περνά”. Τουλάχιστον όχι ηθελημένα. Ήταν ένα one man show όπου ελάχιστα μπορούσαν να συμβούν εκτός κειμένου. Όπως προστάζει και ο χρυσός κανόνας της τηλεόρασης, δεν αφήνεις ποτέ την πραγματικότητα να σου γαμήσει ένα καλό ριάλιτι. Και το πέτυχε. Στα μάτια οποιουδήποτε επισκέπτη ή τουρίστα που βρέθηκε χθες στο νησί και κάνοντας ζάπινγκ για να μάθει για την κυπριακή τηλεοπτική κουλτούρα έπεσε -θέλοντας και μη- πάνω στον Πρόεδρο θα είδε ένα clean cut, σεμνό, γλυκομίλητο παιδί που αγαπάει όλο τον κόσμο (την αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους δημοσιογράφους, τους επικριτές του, τους Τουρκοκύπριους, τον Γενικό Ελεγκτή) έχει μια λύση για κάθε πρόβλημα, έκανε πάρα πολλά για την πατρίδα του (πολλά για “πρώτη φορά” όπως επαναλάμβανε συχνά) και σκοπεύει να κάνει ακόμα περισσότερα, παραδέχεται λάθη και παραλείψεις (έστω με μισή καρδιά και αόριστα, έστω παθητικά μέσω τρίτων και έστω μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφου - του ΡΙΚ of all places!) και εκφράζει, ήπια και μειλίχια όπως συνηθίζει, ένα μικρό παράπονο ότι δεν τον παίζουν τα κόμματα και τα μίντια. Μάνα μου ρε. Τι να μην λατρέψεις; Και κλείνει ο τουρίστας την τηλεόραση σκεπτόμενος πως εάν δεν ήταν όλοι γύρω του τόσο μελαμψοί στ’ αλήθεια θα πίστευε πως αντί για Κύπρο βρέθηκε κατά λάθος στη Νορβηγία.

Όμως εκεί ακριβώς έγκειται το πρόβλημα. Ότι πρέπει να είσαι τουρίστας για να τον πιστέψεις. Αν μένεις εδώ δυστυχώς αντιλαμβάνεσαι πως εσύ και ο Πρόεδρος ζείτε σε διαφορετικά timelines...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top