ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Αρχίζουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη, την κατά χάρη οικονομική βοήθεια σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπως και φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην επαρχία Λεμεσού από τον ανεμοστρόβιλο στις 14 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, προσθέτοντας ότι «θα προχωρήσουμε άμεσα με την καταβολή εφόσον λήξει η προθεσμία στις 15 Μαρτίου».

Βοήθεια αποφασίστηκε όπως παραχωρηθεί και σε πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες που έπληξαν την κοινότητα Κορμακίτη στην επαρχία Κερύνειας, σημείωσε.

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία του Υπουργικού, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι έχουν γίνει περίπου ζημιές σε 191 κατοικίες, 19 επαγγελματικά υποστατικά και 104 οχήματα. Σημείωσε ότι έχει γίνει μια κατηγοροποίηση και ανάλογα με την κατηγορία που αφορά ιδιωτικές κατοικίες, εξοπλισμό για παράδειγμα θα παρέχεται σε όσους δεν έχουν ασφάλεια οικονομική βοήθεια του 80% με το μέγιστο €20.000. Όσοι έχουν ασφάλεια θα προσφέρεται με μέγιστο τις €3.000 αφαιρετέο το ποσό από το excess waiver.

Η ίδια φιλοσοφία, επεσήμανε, ισχύει και για ενοικιαζόμενες κατοικίες, επαγγελματικά υποστατικά.

Ο κ. Ιωάννου είπε ότι όσοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση, η προθεσμία λήγει στις 15 Μαρτίου και θα εξετάζεται από τριμελή επιτροπή που αποτελείται από πολιτικό μηχανικό και τεχνικούς του δήμου Λεμεσού ενώ σε περίπτωση ένστασης δημιουργήθηκε μια επιτροπή από τον Έπαρχο Λεμεσού και τον Ανώτερο Διοικητικό Λειτουργό και πολιτικό μηχανικό για εξέταση.

«Θα προχωρήσουμε άμεσα με την καταβολή εφόσον λήξει η προθεσμία στις 15 Μαρτίου», συμπλήρωσε.

Οικονομική βοήθεια σε πληγέντες του Κορμακίτη

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την κατά χάρη οικονομική βοήθεια για ανθρωπιστικούς λόγους στους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες που έπληξαν την κοινότητα Κορμακίτη στην επαρχία Κερύνειας.

«Οι επηρεαζόμενες ιδιωτικές περιουσίες δεν καλύπτονταν από ασφάλεια λόγω του ότι βρίσκονται στις μη ελεγχόμενες περιοχές και συγκεκριμένα θα δοθεί ένα ποσό. Έχουν εκτιμηθεί €87.086 για κατοικίες και €48.000 θα δοθούν στο Κοινοτικό Συμβούλιο για έργα που αφορούν υποδομές και οδικό δίκτυο», σημείωσε.

Ανέφερε ότι θα καλυφθούν οι ζημιές στις ιδιωτικές κατοικίες μέχρι 1.000 ευρώ εξολοκλήρου και άνω των 1.000 ευρώ κατά 80%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top