ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέφυγε η κατάσταση με βανδαλισμούς μαθητών σε σχολικά λεωφορεία στη Λεμεσό - Με φρουρό ασφαλείας το δρομολόγιο

Ξέφυγε η κατάσταση με βανδαλισμούς μαθητών σε σχολικά λεωφορεία στη Λεμεσό - Με φρουρό ασφαλείας το δρομολόγιο

Με φρουρό ασφαλείας πλέον θα γίνεται το σχολικό δρομολόγιο προς το Λύκειο και Γυμνάσιο Λινόπετρας στη Λεμεσό, μετά από πολλά περιστατικά επεισοδίων-βανδαλισμών από μαθητές σε σχολικά λεωφορεία.

Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει με αποτέλεσμα τα επεισόδια να είναι καθημερινό φαινόμενο , κάτι το οποίο προκάλεσε έντονη ανησυχία.

Πρόκειται για συγκεκριμένη διαδρομή όπου εξυπηρετεί τέσσερα σχολεία και ιδίως μαθητές από την Παρεκκλησιά. Καθημερινά μεταφέρονται πενήντα περίπου μαθητές.

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΕΜΕΛ Πέτρος Θεοχαρίδης μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ανέφερε ότι λόγω των επεισοδίων τίθενται σοβαρά θέματα ασφάλειας για τις ζωές, τόσο του οδηγού όσο και των παιδιών που χρησιμοποιούν το εν λόγω δρομολόγιο. Πέρα από τις υλικές ζημίες στον εξοπλισμό του λεωφορείου από τα καθημερινά επεισόδια υπήρξαν και τραυματισμοί προσώπων.

Όπως στην περίπτωση όπου οδηγός δέχθηκε κτύπημα στο κεφάλι με ξύλο από μαθητή. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις μαθητές ανέβαιναν στην οροφή του λεωφορείου ενώ αυτό βρισκόταν σε κίνηση.

Ένα θέμα το οποίο όπως ανέφερε ο κ.Θεοχαρίδης δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ούτε η Βουλή ούτε οι Σύνδεσμοι Γονέων, παρότι δοκίμασαν διάφορες λύσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη δέχεται κανένας οδηγός λεωφορείου να αναλάβει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Μετά και το τελευταίο περιστατικό το Υπουργείο Μεταφορών ενημερώθηκε ότι σταματά η συγκεκριμένη διαδρομή.

Ο κ.Θεοχαρίδης τονισε πως για τους πιο πάνω λόγους, αποφασίστηκε μετά από συζήτηση με τους Συνδέσμους Γονέων όπως από την ερχόμενη Δευτέρα το δρομολόγια θα εκτελείται συνοδεία ένστολου ιδιωτικού φρουρού στο λεωφορείο.

Το κόστος φρούρησης θα αναλάβουν από κοινού Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και ΕΜΕΛ.

 Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top