ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την συνδρομή του Σ. Χάσικου ζητά ο Δήμαρχος Γεροσκήπου για την προώθηση έργων

Την συνδρομή του Σ. Χάσικου ζητά ο Δήμαρχος Γεροσκήπου για την προώθηση έργων

Την συνδρομή του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου ζητά ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης για την ετοιμασία και αποστολή από το Τμήμα Κτηματολογίου προς το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως της προκαταρκτικής εκτίμησης της δαπάνης για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις στο προγραμματισθέν έργο για το 2015 που αφορά το Συνδετήριο δρόμο Γεροσκήπου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ  ο κ. Παυλίδης απηύθυνε έκκληση προς τον κ. Χάσικο να συνδράμει επίσης για έγκαιρη έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών της προώθησης της δημοσίευσης της γνωστοποίησης απαλλοτρίωσης για την εκτέλεση του Συνδετήριου δρόμου Γεροσκήπου που περιλήφθηκε στους κρατικούς προϋπολογισμούς του 2015.

Επιθυμία μας συνέχισε, είναι και η περίληψη στους κρατικούς προϋπολογισμούς του 2016 της κατασκευής του Κόμβου της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ και Ιπποκράτους στην τελική του μορφή ή και ολόκληρου του πολεοδομικού έργου της Β’ φάσης βελτίωσης της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’.

 

Ο κ. Παυλίδης κάλεσε τον Υπουργό να προωθήσει με προτεραιότητα ή και ανεξάρτητα από την υπόλοιπη τοπιοτέχνηση του δρόμου προς το αεροδρόμιο, της τοπιοτέχνησης του κυκλικού κόμβου “ Γλαύκος Κληρίδης”  που είναι πλέον η ανατολική “ πύλη”  του Δήμου από το αεροδρόμιο και το παλαιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου.

Θα πρέπει συμπλήρωσε, να είναι άμεση και θετική η αντιμετώπιση του αιτήματος του Δήμου Γεροσκήπου  για τροποποίηση των όρων της εκμίσθωσης παραλιακής Κρατικής γης για δημιουργία υποδομής εξυπηρέτησης λουομένων στη ζώνη προστασίας της παραλίας στη Γεροσκήπου.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου σημείωσε πως θα πρέπει να αρχίσει εξάλλου η καταβολή των μισθωμάτων για τις συμβάσεις εκμίσθωσης κρατικής γης στη παραλία από την ημερομηνία έγκρισης των πολεοδομικών αδειών κατά παρέκκλιση που φαίνεται να καθυστερούν όχι από υπαιτιότητα του Δήμου.

Επεσήμανε ακόμη πως θα πρέπει να προωθηθεί το θέμα της αδειοδότησης του πρώτου περιπτέρου που έγινε με την αίτηση κατά παρέκκλιση των προνοιών του τοπικού σχεδίου και που περιλαμβάνει σνακ μπαρ και υποδομές εξυπηρέτησης λουομένων την  στιγμή μάλιστα – όπως είπε- που εκκρεμεί από τον Απρίλιο του 2014.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top