ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για τους μοναχούς στο Φτερικούδι – Τα επικρατέστερα σενάρια και η διαδικασία

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για τους μοναχούς στο Φτερικούδι – Τα επικρατέστερα σενάρια και η διαδικασία

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η Ιερά Σύνοδος όπου μεταξύ άλλων θα εξετάσει τα οικονομικά ζητήματα καθώς και τα θέματα ηθικής – σεξουαλικής φύσεως των δύο μοναχών.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ανέφερε ότι η πιθανότερη εκδοχή είναι η παραπομπή του Ιερομονάχου και Ηγουμένου σε 6μελές δικαστήριο το οποίο εκλέγεται με κλήρο κάθε Σεπτέμβρη.

Το αίτημα, συνέχισε, να παραστούν οι εμπλεκόμενοι ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, φέρνει ως πιθανότερο σενάριο μέσα από μια διαδικασία η οποία δεν θα κρατήσει αρκετή ώρα, να γίνει παραπομπή στο 6μελές δικαστήριο της Εκκλησίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό «Τ»: Περιγράφουμε όσα «δείχνουν» τα επίμαχα βίντεο της Μονής Οσίου Αββακούμ- Σοκάρει το περιεχόμενο

Το 6μελές δικαστήριο έχει την αρμοδιότητα να ερευνήσει ενδελεχώς τις μαρτυρίες και θα έχει αρκετό χρόνο για να αξιολογήσει και να φτάσει στις κατάλληλες αποφάσεις.

Ερωτηθείς αν θα γίνει σχετική καταγγελία στην Αστυνομία, ανέφερε ότι αυτό είναι το ζητούμενο, δηλαδή αν θα περιμένει η Ιερά Σύνοδος να ολοκληρωθεί η διαδικασία, σε περίπτωση που γίνει η παραπομπή στο 6μελές δικαστήριο με όλα τα στοιχεία τεκμηριωμένα.

Ερωτηθείς για τις ποινές που μπορεί να επιβάλει το 6μελές δικαστήριο, ανέφερε ότι έχει την ιδιότητα να εκδικάζει σε πρώτο βαθμό μείζονος σημασίας εκκλησιαστικά ζητήματα ή αδικήματα πρεσβυτέρων καθώς και περιπτώσεις καθαίρεσης που προχωρεί άμεσα εφόσον προκύψουν στοιχεία.

Παράλληλα σε δεύτερο βαθμό εκδικάζει τις εφέσεις κατά των αποφάσεων των επισκοπικών δικαστηρίων.

Ερωτηθείς αν υπήρξαν παρόμοιες περιπτώσεις με σκάνδαλα, ανέφερε ότι υπήρχαν περιπτώσεις Ιερέων σε επίπεδο παράβασης κανόνων του εκκλησιαστικού δικαίου που επέσυραν την ποινή της καθαίρεσης.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι σήμερα η Ιερά Σύνοδος θα ακούσει τα στοιχεία που έχει ενώπιον του ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, όμως αφού δικηγόροι ζητούν να τηρηθούν ακριβώς οι διαδικασίες με την παρουσία των εμπλεκομένων μοναχών, εγείρουν θέμα χάλκευσης τα οποιαδήποτε στοιχεία και μαρτυρικό υλικό.

Αν προκύψει καταγγελία στην Αστυνομία, ανέφερε, θα γίνει από τον οικείο Μητροπολίτη.

Τέλος ανέφερε ότι η έρευνα ξεκίνησε από την Μητρόπολη.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top