ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: «Έπιασε εικόνες από το μοναστήρι ο Ταμασού» – «Ακούγεται ότι του έδωσαν 450 χιλ. για τις Αρχιεπισκοπικές»

Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ: «Έπιασε εικόνες από το μοναστήρι ο Ταμασού» – «Ακούγεται ότι του έδωσαν 450 χιλ. για τις Αρχιεπισκοπικές»

Νέα καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο που προέκυψε με τους δύο Αρχιμανδρίτες στην Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, μίλησε το Μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου στο Φτερικούδι,  Ανδρέας Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι του τηλεφώνησε ο Κοινοτάρχης λέγοντάς του ότι «ήρθε ο ίδιος ο Μητροπολίτης πάνω και έπιανεν εικόνες από μέσα στην εκκλησία, τις είδαν μέσα στο αυτοκίνητο του».

Όπως ανέφερε απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου αναφορικά με το αν αντιλήφθηκε κάτι περίεργο, σημείωσε: «όχι από την πρώτη στιγμή ήμουν μαζί τους, κάθε βοήθεια που 'θέλαν τους βοηθούσαμε. Τους παραχωρήσαμε χωράφια για να χτίσουν τη Μονή δωρεάν, ιδιοθελώς, με την καλή μας θέληση. Δεν αντιληφθήκαμε τίποτα το αντιληπτό».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης κατά την παρουσία του στο Φτερικούδι «ανύψωνε τον πάτερ Νεκτάριο».

Παράλληλα σημείωσε ότι με την βοήθεια του κόσμου, και οι πατέρες ζητούσαν βοήθεια διότι το έργο που έκαναν «δεν ήταν των 300 χιλιάδων αλλά των 2 εκατομμυρίων».

Μάλιστα ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι «ίσως τα φύλαγαν στην Μονή για να μην θέλει μερίδιο ο Μητροπολίτης, διότι ακούγεται ότι του έδωσαν 450 χιλιάδες για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές».

Ερωτηθείς αν έδινε ζωή στο χωριό το Μοναστήρι ανέφερε χαρακτηριστικά: «το χωρκό εφκήκε μεσούρανα, τώρα πήγε στον βυθό της θαλάσσης».

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε επίσης ότι μετέβη ο ίδιος μαζί με τρία άτομα στην Μονή και ρώτησε τους σεκιούριτι που υπάρχουν εκεί. «Και τους ρώτησα πού υπάγεστε εσείς; Εις την Μονή. Έστειλεν μας ο Μητροπολίτης. Ερώτησα, μάλιστα, τον σεκιουριτά εκεί, ο οποίος ήταν με την κουκούλα, αν ήταν τη νύχτα που έκαναν εισβολή στη Μονή και μου είπε ότι ήταν», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top