ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έχει ενώπιόν της καταγγελίες για Ι.Μ Αββακούμ λέει η Επίτροπος Νικολαϊδου

Δεν έχει ενώπιόν της καταγγελίες για Ι.Μ Αββακούμ λέει η Επίτροπος Νικολαϊδου

Ανησυχία εκφράζει η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου για τη χρήση και δημοσίευση δεδομένων τρίτων προσώπων τα οποία δεν εμπλέκονται στο θέμα της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ και τα οποία "βλέπουν είτε το πρόσωπό τους, είτε φωτογραφίες τους να παρελαύνουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης".

Επεσήμανε πως δεν υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες να διερευνώνται από το Γραφείο της αλλά υπάρχουν κοινοποιήσεις επιστολών.

Η Επίτροπος προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ύστερα από την επίδοση, την Τρίτη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, της Ετήσιας Έκθεσης Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το έτος 2022 και της Ετήσιας Έκθεσης Επιτρόπου Πληροφοριών για το έτος 2023.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα τεκταινόμενα στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ και αν φτάνουν κοντά της καταγγελίες απάντησε ότι «δεν υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες να διερευνώνται από το Γραφείο. Υπάρχουν κοινοποιήσεις επιστολών».

Είπε ότι η ανάγκη για έκδοση ανακοίνωσης από το γραφείο της χθες, προήλθε από την ανησυχία "για τη χρήση και δημοσίευση δεδομένων τρίτων προσώπων τα οποία δεν εμπλέκονται στο θέμα και τα οποία βλέπουν είτε το πρόσωπό τους είτε φωτογραφίες τους να παρελαύνουν στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης".

Η κ. Νικολαϊδου εξήγησε ότι τα αδικήματα που προκύπτουν από το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι ποινικά αδικήματα.

"Στην περίπτωση με την Ιερά Μονή, τα αδικήματα που θα διερευνηθούν από την Αστυνομία συμπεριλαμβάνουν και αδικήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων και άρα από τη στιγμή που μια υπόθεση καταλήγει στο δικαστήριο ή υπάρχει σε εξέλιξη υπόθεση στο δικαστήριο τα θέματα των προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να τύχουν εκεί εξέτασης, δεν επεμβαίνουμε εμείς όταν υπάρχει σε εξέλιξη υπόθεση στο δικαστήριο", εξήγησε. 

Η Επίτροπος συνέχισε λέγοντας ότι το Γραφείο της επεμβαίνει πολύ συχνά αυτεπάγγελτα σε θέματα ειδικά που δεν αφορούν σε δημόσια πρόσωπα, "και εκεί που διαπιστώνουμε την όποια παραβίαση δίνουμε σχετικές οδηγίες και συστάσεις για να αρθεί η συγκεκριμένη παραβίαση".

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top