ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έχει ενώπιόν της καταγγελίες για Ι.Μ Αββακούμ λέει η Επίτροπος Νικολαϊδου

Δεν έχει ενώπιόν της καταγγελίες για Ι.Μ Αββακούμ λέει η Επίτροπος Νικολαϊδου

Ανησυχία εκφράζει η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου για τη χρήση και δημοσίευση δεδομένων τρίτων προσώπων τα οποία δεν εμπλέκονται στο θέμα της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ και τα οποία "βλέπουν είτε το πρόσωπό τους, είτε φωτογραφίες τους να παρελαύνουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης".

Επεσήμανε πως δεν υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες να διερευνώνται από το Γραφείο της αλλά υπάρχουν κοινοποιήσεις επιστολών.

Η Επίτροπος προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ύστερα από την επίδοση, την Τρίτη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, της Ετήσιας Έκθεσης Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το έτος 2022 και της Ετήσιας Έκθεσης Επιτρόπου Πληροφοριών για το έτος 2023.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα τεκταινόμενα στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ και αν φτάνουν κοντά της καταγγελίες απάντησε ότι «δεν υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες να διερευνώνται από το Γραφείο. Υπάρχουν κοινοποιήσεις επιστολών».

Είπε ότι η ανάγκη για έκδοση ανακοίνωσης από το γραφείο της χθες, προήλθε από την ανησυχία "για τη χρήση και δημοσίευση δεδομένων τρίτων προσώπων τα οποία δεν εμπλέκονται στο θέμα και τα οποία βλέπουν είτε το πρόσωπό τους είτε φωτογραφίες τους να παρελαύνουν στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης".

Η κ. Νικολαϊδου εξήγησε ότι τα αδικήματα που προκύπτουν από το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι ποινικά αδικήματα.

"Στην περίπτωση με την Ιερά Μονή, τα αδικήματα που θα διερευνηθούν από την Αστυνομία συμπεριλαμβάνουν και αδικήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων και άρα από τη στιγμή που μια υπόθεση καταλήγει στο δικαστήριο ή υπάρχει σε εξέλιξη υπόθεση στο δικαστήριο τα θέματα των προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να τύχουν εκεί εξέτασης, δεν επεμβαίνουμε εμείς όταν υπάρχει σε εξέλιξη υπόθεση στο δικαστήριο", εξήγησε. 

Η Επίτροπος συνέχισε λέγοντας ότι το Γραφείο της επεμβαίνει πολύ συχνά αυτεπάγγελτα σε θέματα ειδικά που δεν αφορούν σε δημόσια πρόσωπα, "και εκεί που διαπιστώνουμε την όποια παραβίαση δίνουμε σχετικές οδηγίες και συστάσεις για να αρθεί η συγκεκριμένη παραβίαση".

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφία

Τελευταία εξέλιξη για τον Δημήτρη Κόκοτα - «Του έκαναν τραχειοστομία»ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top