ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έπαινος στην ηγεσία της Κύπρου από ΟΗΕ για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα

Έπαινος στην ηγεσία της Κύπρου από ΟΗΕ για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα

Κατά τη χθεσινή (12.03.24) τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric δήλωσε ότι η Ανώτερη Ανθρωπιστική Συντονίστρια και Ανασυγκρότησης του ΟΗΕ για τη Γάζα κα Sigrid Kaag και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου του ΟΗΕ για τις Υπηρεσίες Προγραμμάτων (UNOPS) κ. Jorge Moreira da Silva χαιρέτισαν από κοινού το άνοιγμα ενός θαλάσσιου διαδρόμου για την παροχή της πρόσθετης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης στη Γάζα.

Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι επαίνεσαν την ηγεσία της Κύπρου και την υποστήριξη που προσφέρουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι.

Σημείωσε επίσης ότι μια κοινή τεχνική ομάδα μεταξύ της UNOPS και της κα Sigrid Kaag βρίσκεται επί του παρόντος στην Κύπρο, η οποία συνεργάζεται με τις αρχές της Κύπρου και τους εταίρους, σύμφωνα με τον νέο Μηχανισμό του ΟΗΕ για τη Γάζα 2720 (2023) που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Για τις αυτούσεις δηλώσεις του κ. Dujarric, καθώς και την ανακοίνωση της κα Sigrid Kaag και του κ. Jorge Moreira da Silva στην αγγλική γλώσσα πατήστε εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top