ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο στην Μονή Αββακούμ: Το τεκμήριο της αθωότητας και οι παγίδες που μπορεί να «παγώσουν» την διαδικασία

Σκάνδαλο στην Μονή Αββακούμ: Το τεκμήριο της αθωότητας και οι παγίδες που μπορεί να «παγώσουν» την διαδικασία

Ανατροπή στις διαδικασίες και στα χρονοδιαγράμματα για ολοκλήρωση της υπόθεσης σκανδάλου στην Μονή Αββακούμ.

Η κοινή γνώμη αναμένει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην υπόθεση ενώ πιέζει να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και ποινές.

Από την άλλη δυο παράλληλες διαδικασίες εκτυλίσσονται, μία μέσω της Αστυνομίας και μία μέσω της Εκκλησίας, οι οποίες φαίνεται να παγώνουν σε χρονοδιάγραμμα, καθώς προκύπτουν είτε νέα στοιχεία ή μη επαρκή στοιχεία για να ληφθεί μια απόφαση ως προς ενοχή και εμπλεκόμενους.

Οι συνεχείς εξελίξεις και η ανάγκη διεξαγωγής επιπρόσθετων ανακρίσεων δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας πριν την Μεγάλη Εβδομάδα ενώ από την άλλη το Συνοδικό Δικαστήριο, κατά τη χθεσινή του (13/03) συνεδρία, αποφάσισε ομόφωνα , μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, να ζητήσει από την Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, τη διεξαγωγή περαιτέρω ανακρίσεων, σύμφωνα και με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο νομικός, Κρις Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε «στο τεκμήριο της αθωότητας» και στο πόσο προσεχτική πρέπει να είναι η διαδικασία και έρευνα, καθώς υπάρχουν παγίδες που μπορεί είτε να «παγώσουν» την υπόθεση είτε να καταλήξει σε λάθος συμπέρασμα-αποτέλεσμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης, απαιτείται πολύ προσεκτικός συντονισμός μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, καθώς λάθος χειρισμοί, μπορεί στο τέλος της ημέρας να καταλήξουν στο να μην προχωρήσει η υπόθεση.

«Θα πρέπει να αποφευχθεί η οποιαδήποτε διαδικασία η οποία ενδέχεται να καταστήσει μαρτυρία μη δυνάμενη να κατατεθεί ενώπιον Δικαστηρίου»

Τόνισε οτι «Αν οι καταθέσεις ληφθούν χωρίς να διασφαλίζουν τα συνταγματικά δικαιώματα εκείνων που δίνουν κατάθεση, ακόμα και με τα βίντεο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έρθουν οι δικηγόροι ότι αυτή η μαρτυρία έχει «μολυνθεί» γιατί ελήφθη ελλείψει κατά παράβαση των Συνταγματικών διατάξεων»

Αποτέλεσμα του πιο πάνω θα είναι σύμφωνα με τον κ.Τριανταφυλλίδη «Στο τέλος να μην μπορεί να ληφθεί υπόψη ενώπιον Δικαστηρίου», κατέληξε ο Κρις Τριανταφυλλίδης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top