ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παίρνουν θέση τα κόμματα για το σκάνδαλο Αββακούμ – Για πολιτική εκμετάλλευση από το ΑΚΕΛ κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ

Παίρνουν θέση τα κόμματα για το σκάνδαλο Αββακούμ – Για πολιτική εκμετάλλευση από το ΑΚΕΛ κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ

Ο «προστάτης της νομιμότητας» ΑΚΕΛ, η ανάμειξη του προέδρου του ΕΛΑΜ και ο σεβασμός στην έρευνα της υπόθεσης και άλλα στο επίκεντρο ανακοίνωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο ΔΗΣΥ απαίτησε από την πρώτη στιγμή την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση κάθε πτυχής του θέματος, συμπεριλαμβανομένης και της ανάμειξης του Προέδρου του ΕΛΑΜ, κάτι που έπραξαν και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Η επιμονή του ΑΚΕΛ να παρουσιάζεται ως ο μοναδικός προστάτης της νομιμότητας, μαρτυρεί κατ΄ ουσίαν την πρόθεσή του για πολιτική εκμετάλλευση και εργαλειοποίηση των αισθημάτων πικρίας των συμπολιτών μας.

Η οικονομική εξαπάτηση συνιστά αδίκημα ούτως ή άλλως. Και όπως έχουμε ήδη πει, ουδείς είναι υπεράνω του νόμου. Είναι γι’ αυτό που μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις είπαμε πως δεν χρειάζεται η εγγραφή ενός τέτοιου θέματος στη Βουλή, όπως ήθελε να κάνει το ΑΚΕΛ για τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες.

Όταν υπάρχει εν εξελίξει ερευνητική διαδικασία δεν είναι δουλειά της νομοθετικής εξουσίας να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης, με κίνδυνο οι ένοχοι να αθωωθούν. Ούτε είναι ωφέλιμο να αφήνονται σκιές στο σύνολο του έργου της Εκκλησίας, η οποία είμαστε βέβαιοι, ότι πρωτίστως η ίδια, επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τι δήλωσε το ΔΗΚΟ για ανακοίνωση ΑΚΕΛ

Απάντηση στο ΑΚΕΛ – περίεργη η εμπλοκή του ΕΛΑΜ στην υπόθεση της μονής Αββακούμ

Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, σε σχέση με το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ, ως Δημοκρατικό Κόμμα θέλουμε να επαναλάβουμε και να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Με βάση το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αρμόδιοι για τη διερεύνηση ποινικών υποθέσεων είναι η αστυνομία και η Εισαγγελία και όχι ο ΠτΔ ή ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Το ΔΗΚΟ έχει ήδη αποδεχθεί την εγγραφή θέματος για την συγκεκριμένη υπόθεση – ενώ υπάρχει ήδη εγγεγραμμένο θέμα για ρύθμιση και έλεγχο των εράνων, με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας.

⁠Αναμφίβολα, τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις αποκαλύψεις στη μόνη Αββακούμ, προκαλούν σε μας όλους θλίψη, συγκλονισμό και απογοήτευση.

Δυστυχώς όμως, είναι προφανές ότι το ΑΚΕΛ επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο περιστατικό για πολιτικά οφέλη εξαπολύοντας κατά μέτωπο επίθεση κατά της εκκλησίας και κατ’ επέκταση της θρησκείας. Εκεί που συμφωνούμε με το ΑΚΕΛ είναι για τον περίεργο ρόλο του ΕΛΑΜ στην όλη υπόθεση που ασφαλώς πρέπει να διερευνηθεί.

⁠Ως Δημοκρατικό Κόμμα επιμένουμε στη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης, προκειμένου να βγουν όλα στο φως. Την ίδια ώρα όμως δηλώνουμε ευθαρσώς πως θα υπερασπιστούμε τον θεσμό της εκκλησίας και τους χιλιάδες κληρικούς που ανιδιοτελώς την υπηρετούν και προσφέρουν καθημερινά στην κοινωνία.

Τι είπε το ΑΚΕΛ σήμερα – «Η υπόθεση Αββακούμ εκθέτει πολλούς»

Η υπόθεση της Μονής Αββακούμ συγκλονίζει την κυπριακή κοινωνία και την Εκκλησία αλλά ταυτόχρονα εκθέτει την κυβέρνηση, το αρμόδιο Υπουργείο, την Αστυνομία και συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα.

1. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι διότι επιχείρησαν να παρουσιάσουν το θέμα ως εσωτερικό ζήτημα της Εκκλησίας, την ώρα που καταγγελλόταν η διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων από διάφορες πλευρές ενώ η ίδια η Αστυνομία είχε εμπλακεί στην υπόθεση εξ αρχής. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό ότι η Αστυνομία βάζει πλάτη για να λύνουν ρασοφόροι τις διαφορές τους έξω από τις διαδικασίες του νόμου και του συντεταγμένου κράτους. κυβέρνηση και ηγεσία της Αστυνομίας οφείλουν να λογοδοτήσουν και για αυτό το ΑΚΕΛ ζήτησε την εγγραφή στην Επιτροπή Νομικών του θέματος των χειρισμών της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη υπόθεση.

2. Η θρησκευτική πίστη και η εκδήλωσή της είναι κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτό που όχι μόνο δεν σχετίζεται με τη θρησκευτική πίστη, αλλά προσβάλλει και αμαυρώνει τη θρησκευτική πίστη είναι τα κυκλώματα τσαρλατανισμού και οι μπίζινες που στήνονται πάνω στον ανθρώπινο πόνο. Η πάταξη αυτών των κυκλωμάτων δεν είναι μόνο υπόθεση της Εκκλησίας, η οποία θα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί πολύ νωρίτερα. Είναι χρέος και της Πολιτείας να προστατεύσει από αυτά τα κυκλώματα τους πολίτες και δη συμπολίτες μας που βρίσκονται σε τραγικές καταστάσεις πόνου και απόγνωσης.

Το ΑΚΕΛ ζήτησε την εγγραφή στην Επιτροπή Εσωτερικών του θέματος της οικονομικής εκμετάλλευσης της θρησκευτικής πίστης, θέμα που δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση και δεν περιορίζεται στο ζήτημα της νομοθεσίας για τους εράνους. Η απόφαση των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να εμποδίσουν την εγγραφή του θέματος, τα αφήνει εκτεθειμένα. Αυτά τα κόμματα είτε δεν κατανοούν την ευθύνη που έχει το Κοινοβούλιο έναντι της κοινωνίας, είτε δεν θέλουν να συγκρουστούν με αυτά τα κυκλώματα εξαπάτησης.

3. Η εμπλοκή του αρχηγού του ΕΛΑΜ στην υπόθεση και η παρουσία του σε ένα σκηνικό για το οποίο καταγγέλλεται η διάπραξη σωρείας ποινικών αδικημάτων πρέπει να διερευνηθεί. Πόσο δε μάλλον που αυτή η αποκάλυψη ήρθε να προστεθεί και στην αντίδραση του συγκεκριμένου κόμματος στη συζήτηση στη Βουλή τόσο του θέματος των κυκλωμάτων τσαρλατανισμού όσο και την εμπλοκή της Αστυνομίας στην υπόθεση Αββακούμ.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχθεί κουκούλωμα. Με ευθύνη έναντι όλων των πολιτών, το ΑΚΕΛ θα επιμένει να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, να παταχθεί η οικονομική εκμετάλλευση των θρησκευτικών αισθημάτων των πιστών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top