ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Εμπορίου: Δίνει διορία 15 ημερών στην Κυβέρνηση για το θέμα των μαρίνων

Επιτροπή Εμπορίου: Δίνει διορία 15 ημερών στην Κυβέρνηση για το θέμα των μαρίνων

Διορία δεκαπέντε ημερών στην Κυβέρνηση προκειμένου να καταθέσει τη θέση της στο θέμα της αρμόδιας αρχής για τις μαρίνες, έδωσε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εμπορίου, Κυριάκος Χατζηγιάννη, προσθέτοντας ότι οι κρατικές υπηρεσίες «τσακώνονται μεταξύ τους» για το θέμα αυτό.

Η επιτροπή συνέχισε τη συζήτηση της πρότασης του κ. Χατζηγιάννη που προνοεί την μεταφορά της αρμοδιότητας στο Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο κ. Χατζηγιάννη είπε πως η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει επιτέλους να πάρει κάποιες αποφάσεις.

«Δυστυχώς ενώ τους δώσαμε 15 μέρες ήρθαν ένα μήνα αργότερα να μας πουν ένα και μοναδικό πράγμα, ποια θέλουν να είναι η αρμόδια αρχή για τις μαρίνες Κύπρου. Μια πολιτική η οποία είναι άκρως επιβεβλημένη. Παρόλα ταύτα τσακώνονται μεταξύ τους δεν τα βρίσκουν, δεν επικοινωνούν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόταση από πλευράς της κυβέρνησης ποια θέλουν να είναι η αρμόδια αρχή που να χειρίζεται το μέγα κεφάλαιο των μαρίνων», είπε.

Επεσήμανε ακόμη έχουν γίνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων για τις μαρίνες στην Κύπρο και ότι συνιστά «μια τεράστια προοπτική για τον ναυτικό τουρισμό».

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, ο κ. Χατζηγιάννη είπε πως αν και εφόσον μέσα σε 15 μέρες δεν υπάρξει η θέση της Κυβέρνησης «εμείς θα το ψηφίσουμε με πρόταση η αρμόδια αρχή να είναι το Υφυπουργείου Τουρισμού με σκοπό την ανάπτυξη όλων εκείνων των προϋποθέσεων του ειδικού αυτού τομέα.

«Αν και εφόσον το επιθυμούν στη συνέχεια έχουν την ευχέρεια να κάνουν τη αναπομπή της συγκεκριμένης νομοθεσίας, δεν μπορούμε να περιμένουμε με εκκρεμότητες» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top