ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίσπευση υλοποίησης Great Sea συζήτησε ο Υπ. Ενέργειας με ΑΔΜΗΕ, TAQA, ΔΣΜΚ

Επίσπευση υλοποίησης Great Sea συζήτησε ο Υπ. Ενέργειας με ΑΔΜΗΕ, TAQA, ΔΣΜΚ

Με σκοπό τον συντονισμό για επίσπευση της υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, «Great Sea Interconnector», ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) Γιώργος Παπαναστασίου προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο, χωριστών συσκέψεων με τις Διευθύνσεις του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ), καθώς και με εκπροσώπους της Εθνικής Εταιρείας Ενέργειας του Άμπου Ντάμπι PJSC (TAQA).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, το πρόγραμμα των συσκέψεων, που συγκλήθηκαν στη Λευκωσία με πρωτοβουλία του κ. Παπαναστασίου, ξεκίνησε με συνάντηση του Υπουργού με τη Διεύθυνση του ΑΔΜΗΕ, υπό τον Προέδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό του Μάνο Μανουσάκη, κύρια αντικείμενα της οποίας ήταν το μετοχικό σχήμα της «Great Sea Interconnector» και το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί.

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Παπαναστασίου με εκπροσώπους της TAQA, υπό τον Gabriele Manduzio, Ανώτερο Διευθυντή Επενδύσεων Δικτύου Διανομής και Μεταφοράς, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομικών. Στη συνάντηση συζητήθηκε η από κοινού συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και της TAQA στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Great Sea Interconnector».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υπουργού με TAQA, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, η Διεύθυνση του ΑΔΜΗΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΔΣΜΚ, υπό τον Εκτελεστικό του Διευθυντή Σταύρο Σταυρινό, για συζήτηση των τεχνικών θεμάτων που άπτονται της ομαλής λειτουργίας της ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Στην τελευταία σύσκεψη που προήδρευσε ο Υπουργός Ενέργειας, κατά την οποία συμμετείχαν όλα τα μέρη, «τέθηκαν επί τάπητος τα επιμέρους ζητήματα και η στενή συνεργασία και συντονισμός που απαιτούνται για τάχιστη υλοποίηση του έργου».

Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, «επιβεβαιώθηκε η σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης για την περιοχή και ιδιαίτερα για την Κύπρο, αφού η κατασκευή της θα άρει την ενεργειακή απομόνωση, θα επιταχύνει την πράσινη μετάβαση και θα μειώσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top