ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίσπευση υλοποίησης Great Sea συζήτησε ο Υπ. Ενέργειας με ΑΔΜΗΕ, TAQA, ΔΣΜΚ

Επίσπευση υλοποίησης Great Sea συζήτησε ο Υπ. Ενέργειας με ΑΔΜΗΕ, TAQA, ΔΣΜΚ

Με σκοπό τον συντονισμό για επίσπευση της υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, «Great Sea Interconnector», ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) Γιώργος Παπαναστασίου προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο, χωριστών συσκέψεων με τις Διευθύνσεις του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ), καθώς και με εκπροσώπους της Εθνικής Εταιρείας Ενέργειας του Άμπου Ντάμπι PJSC (TAQA).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, το πρόγραμμα των συσκέψεων, που συγκλήθηκαν στη Λευκωσία με πρωτοβουλία του κ. Παπαναστασίου, ξεκίνησε με συνάντηση του Υπουργού με τη Διεύθυνση του ΑΔΜΗΕ, υπό τον Προέδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό του Μάνο Μανουσάκη, κύρια αντικείμενα της οποίας ήταν το μετοχικό σχήμα της «Great Sea Interconnector» και το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί.

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Παπαναστασίου με εκπροσώπους της TAQA, υπό τον Gabriele Manduzio, Ανώτερο Διευθυντή Επενδύσεων Δικτύου Διανομής και Μεταφοράς, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομικών. Στη συνάντηση συζητήθηκε η από κοινού συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και της TAQA στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Great Sea Interconnector».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υπουργού με TAQA, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, η Διεύθυνση του ΑΔΜΗΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΔΣΜΚ, υπό τον Εκτελεστικό του Διευθυντή Σταύρο Σταυρινό, για συζήτηση των τεχνικών θεμάτων που άπτονται της ομαλής λειτουργίας της ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Στην τελευταία σύσκεψη που προήδρευσε ο Υπουργός Ενέργειας, κατά την οποία συμμετείχαν όλα τα μέρη, «τέθηκαν επί τάπητος τα επιμέρους ζητήματα και η στενή συνεργασία και συντονισμός που απαιτούνται για τάχιστη υλοποίηση του έργου».

Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, «επιβεβαιώθηκε η σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης για την περιοχή και ιδιαίτερα για την Κύπρο, αφού η κατασκευή της θα άρει την ενεργειακή απομόνωση, θα επιταχύνει την πράσινη μετάβαση και θα μειώσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρούΚυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top