ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πράσινο βέλος: Τι θα γίνει τελικά με τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί - Απαντά στο «T» ο Υπ. Μεταφορών

Πράσινο βέλος: Τι θα γίνει τελικά με τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί - Απαντά στο «T» ο Υπ. Μεταφορών

Την αγανάκτηση των οδηγών προκαλεί το πράσινο βέλος στα φώτα τροχαίας, με τα παράπονα να μην σταματούν να γίνονται καθημερινά άναφορικά με τα πρόστιμα που εκδίδονται.

Ένα τέτοιο παράπονο έλαβε και το ThemaOnline. Συγκεκριμένα, αναγνώστης της ιστοσελίδας μας επεσήμανε την αδικία που καταγράφεται με το βέλος για στροφή δεξιά, καταγγέλλοντας ότι τα φωτά τροχαίας μεταξύ των επαρχιών δεν έχουν ομοιομορφία.

Ειδικότερα σε μερικά φώτα τροχαίας όταν ανάβει το πράσινο τόξο για στροφή δεξιά ανάβει και το πράσινο φανάρι ενώ σε άλλα όταν ανάβει το πράσινο βελάκι, το φανάρι παραμένει κόκκινο. Επιπλέον υπάρχουν φορές όπου ενώ ο οδηγός προσπαθεί να στρίψει δεξιά χάνεται απότομα το βελάκι και γίνεται ξανά πράσινο μετά από μερικά δευτερόλεπτα.

Ο παραπονούμενος έφερε ως παράδειγμα τα φώτα τροχαίας στη διασταύρωση της Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία όπου μετά το πράσινο βέλος ανάβει το πορτοκαλί φανάρι και μετά το πράσινο ενώ στα φώτα του Σκλαβενίτη στην Λάρνακα μετά το πράσινο βέλος, ανάβει αμέσως το κόκκινο φανάρι.

Γι’ αυτή την αδικία, ο παραπονούμενος διερωτήθηκε τι θα γίνει με τα άτομα τα οποία έλαβαν πρόστιμο και «θα πληρώσουν άδικα τα 300 ευρώ».

«Είναι άδικο να πληρώσουμε από την στιγμή που ξέρουν ότι είναι λάθος και το παραδέχονται και οι ίδιοι», είπε συγκεκριμένα.

Πώς απαντά ο Υπουργός Μεταφορών

Το ThemaOnline επικοινώνησε πάντως με τον Υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, ο οποίος, ερωτηθείς τι θα γίνει με τα πρόστιμα που ήδη εκδόθηκαν λόγω του πράσινου βέλους, απάντησε τα εξής:

«Ότι αποφάσεις ληφθούν δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ. Ότι αποφασιστεί από εδώ και στο εξής θα αφορά το μέλλον».

Έρχεται σύστημα που θα προειδοποιεί τους οδηγούς

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Μεταφορών εξετάζει την λειτουργία ειδικού συστήματος, το οποίο θα προειδοποιεί τους οδηγούς.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα μας, το συγκεκριμένο προειδοποιητικό σύστημα συζητήθηκε στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και ο σκοπός του θα είναι να ενημερώνει πότε σβήνει το πράσινο βέλος, ώστε να μην αδικούνται οδηγοί.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σύστημα μελετάται αυτή την στιγμή από τα Δημόσια Έργα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο νοσοκομείο κολυμβητής: Κινδύνευσε στις Θαλασσινές σπηλιές - Διασώθηκε από ελικόπτερο

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος εξηγεί στο «Τ» πως προβλέπει τον καιρό μέσα από το φεγγάρι και την φύση

Πόσα ανήλικα παιδιά έλαβαν ΕΕΕ το 2023 - Τα εκατομμύρια που πλήρωσε το κράτος

Θρήνος και θλίψη - Πέθανε η 8χρονη Καισσαριανή από τον Κορμακίτη - «Ένας πραγματικός άγγελος»

Βρήκαν στο σπίτι της τον συνεργό της - Φόρεσαν χειροπέδες σε γυναίκα και άνδρα στη Λευκωσία για κλοπή περιπτέρουΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top