ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπαιδευτικά βίντεο από ΚΤΚ για χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό με συνδρομή ΠτΔ

Εκπαιδευτικά βίντεο από ΚΤΚ για χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό με συνδρομή ΠτΔ

 

Με σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, στο πλαίσιο της ετήσιας παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης Global Money Week (Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος) 2024, την οποία και συντονίζει για την Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, τα βίντεο ετοιμάστηκαν με την πολύτιμη συμβολή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνου Ηροδότου. Μέσα από τα βίντεο εκφράζεται η ένθερμη υποστήριξη των δύο θεσμών στο σημαντικό έργο της ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Κύπρο, τονίζοντας την αναγκαιότητα για συνεχή επιμόρφωση, εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα χρηματοοικονομικής φύσης.

Τα βίντεο σχεδιάστηκαν στη βάση της φετινής θεματικής του Global Money Week για το 2024, «Προστάτευσε τα χρήματά σου, εξασφάλισε το μέλλον σου», η οποία επικεντρώνεται στην ανάγκη για διαχείριση των χρημάτων των πολιτών με ασφάλεια και τονίζει τη σημασία της υιοθέτησης μιας υπεύθυνης και ενημερωμένης προσέγγισης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πρώτο βίντεο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στους λόγους αύξησης των τιμών των προϊόντων και στα μέτρα που λαμβάνονται για συγκράτηση του πληθωρισμού. Παράλληλα, καλεί του συμπολίτες μας να γνωρίζουν βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες, ώστε να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η ΚΤΚ αναφέρει ότι όλα τα βίντεο θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της, στο κανάλι της στο YouTube και στη σελίδα της στο LinkedIn. Παράλληλα, καλεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους εκπροσώπους τους να συμβάλουν ενεργά στην προσπάθεια της να θωρακίσει τους πολίτες μέσω της ενημέρωσής τους για θέματα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, προβάλλοντας και προωθώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα εν λόγω εκπαιδευτικά βίντεο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Νέα άφιξη μετανάστων: Εντοπίστηκαν 2 πλοιάρια με 141 άτομα - Ανάμεσα τους και 25 παιδιάΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top