ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέως Διευθυντής Τμ. Δασών: «Επιβάλλεται η άποψη οικολόγων για Ακάμα»

Τέως Διευθυντής Τμ. Δασών: «Επιβάλλεται η άποψη οικολόγων για Ακάμα»

Την άποψη πως σε ό,τι αφορά τα έργα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο (ΕΔΠ) Ακάμα, «ο καθένας κρίνει τα εκτελεσθέντα έργα, όχι αν είναι σύμφωνα με τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια όπως έχουν αδειοδοτηθεί από την Περιβαλλοντική Αρχή, αλλά σύμφωνα με τις δικές του απόψεις» εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, τέως Διευθυντής Τμήματος Δασών.

Αφορμή για τη δήλωση, όπως αναφέρει, είναι άρθρο «Όνομα και επίθετο παρακαλούμε» της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ημερομηνίας 30 Μαρτίου, 2024, που αφορά το έργο της βελτίωσης του οδικού δικτύου του ΕΔΠ του Ακάμα.

Ο κ. Αλεξάνδρου σημειώνει ότι ο τελικός σχεδιασμός και τα κατασκευαστικά σχέδια για τα έργα έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ αναφέρει «κατηγορηματικά ότι τα εκτελεσθέντα έργα είναι σύμφωνα με τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια όπως έχουν αδειοδοτηθεί από την Περιβαλλοντική Αρχή».

Αναφέρει ακολούθως «πως για ένα θέμα το οποίο συζητείται για 40 και πλέον χρόνια και για το οποίο υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός με τον οποίο να συμφωνούν και να ικανοποιούνται πλήρως και στο 100% όλοι οι ενδιαφερόμενοι». Σημειώνει, δε, ότι και ο ίδιος είχε εκφράσει διαφωνία για την κατασκευή των Κόμβων στη Γερόνησο και στο Τζιόνι.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «επιχειρείται εν μέσω των κατασκευαστικών εργασιών, η επιβολή μιας άποψης, αυτής των περιβαλλοντικών ΜΚΟ, επί των άλλων απόψεων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα το πρωί στον Λίβανο μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Νατζίμπ Μικάτι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top