ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμύρισαν οι αποθήκες του Υπ. Υγείας – Επηρεάστηκαν σκευάσματα φαρμάκων

Πλημμύρισαν οι αποθήκες του Υπ. Υγείας – Επηρεάστηκαν σκευάσματα φαρμάκων

Από την κακοκαιρία της Καθαράς Δευτέρας (18/3) επηρεάστηκαν και οι αποθήκες του Υπουργείου Υγείας, στις οποίες φυλάσσονταν συσκευασίες φαρμάκων.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Κωνσταντίνου, στο ThemaOnline, οι αποθήκες του Υπουργείου πλημμύρισαν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την Καθαρά Δευτέρα, με πολλά φάρμακα να έχουν καταστραφεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αυτή τη στιγμή γίνεται καταμέτρηση των ζημιών, ενώ παράλληλα γίνεται αναπλήρωση των αποθεμάτων, ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα επάρκειας φαρμάκων.

Παράλληλα, συστάθηκε Ad Hoc επιτροπή με σκοπό τα αποθέματα που δεν επηρεάστηκαν, να μεταφερθούν εκτός των πλημμυρισμένων αποθηκών.

Ενήμεροι από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό είναι τόσο ο ΟΑΥ, όσο και ο ΟΚΥπΥ, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα φάρμακα που βρίσκονται στις αποθήκες του Υπουργείου.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στις Φαρμακευτικές Αποθήκες του Υπουργείου Υγείας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στις Φαρμακευτικές Αποθηκες λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ενημερώσει για τα ακόλουθα:

1. Ως συνέπεια της έντονης χαλαζόπτωσης και βροχόπτωσης που σημειώθηκε το απόγευμα της 18ης Μαρτίου 2024 στη Λευκωσία και ειδικότερα στην περιοχή Στροβόλου, ποσότητες νερού εισέρευσαν στις αποθήκες φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές χαρτοκιβώτια με φαρμακευτικά προϊόντα.

2. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου κινητοποιήθηκαν άμεσα με όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε.

3. Βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση του αποθέματος που επηρεάστηκε και έχει δρομολογηθεί ήδη η ταχεία αντικατάσταση του από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους αναδόχους των σχετικών συμβάσεων, ώστε να μην παρατηρηθούν ελλείψεις και να μην επηρεαστούν οι ασθενείς που λαμβάνουν ή πρόκειται να λάβουν τα εν λόγω σκευάσματα.

4. Η διαδικασία μεταστέγασης των Φαρμακευτικών Αποθηκών σε νέους καταλληλότερους χώρους βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο.

Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει τέλος ότι το θέμα τυγχάνει διαχείρισης και πως η απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής φροντίδας έχει διασφαλιστεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top