ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνονται οι δικαιούχοι στο «Σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης» - Μέχρι πότε θα γίνονται δεχτές αιτήσεις

Επεκτείνονται οι δικαιούχοι στο «Σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης» - Μέχρι πότε θα γίνονται δεχτές αιτήσεις

Επεκτείνονται οι δικαιούχοι στο Σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, μετά τη συνεδρία του Σώματος.

«Αυτή η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι για να ευκολύνει ακόμη περισσότερο συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων και τις τράπεζες που έχουν υποθηκευμένη την πρώτη τους κατοικίας», υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι το Σχέδιο άνοιξε προς το κοινό για αιτήσεις στις 4 Δεκεμβρίου του 2023 και θα είναι ανοικτό για εννέα μήνες μέχρι τον Αύγουστο του 2024 και πρόσθεσε πως οι δυνητικοί δικαιούχοι υπολογίζονται γύρω στις 2.500 δανειολήπτες και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί γύρω στις 1.450 αιτήσεις.

Αναφερόμενος στις δύο κύριες κατηγορίες δικαιούχων για συμμετοχή στο Σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης, ο κ. Κεραυνός είπε ότι αυτές είναι «οι λήπτες επιδομάτων προνοίας και οι μη βιώσιμοι αιτητές από το Σχέδιο Εστία οι οποίοι είχαν μη εξυπηρετούμενο δάνειο με εξασφάλιση την κύρια κατοικία».

«Μετά την εφαρμογή του Σχεδίου έχει διαφανεί η ανάγκη για μερική τροποποίηση των κριτηρίων ώστε να εντάσσονται περισσότεροι δικαιούχοι και να βοηθηθεί περισσότερος κόσμος, χωρίς να αλλάζει η ουσία και η φιλοσοφία του σχεδίου, το οποίο παραμένει στοχευμένο στις ευάλωτες ομάδες», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι προτείνεται όπως η ημερομηνία λήψης επιδόματος για σκοπούς ένταξης στο σχέδιο επεκταθεί, από τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, στις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Επιπλέον, ανέφερε ότι δημιουργούνται «δύο καινούργιες μικρότερες κατηγορίες εντός των αποδεκτών αιτήσεων που σχετίζονται με το Σχέδιο Εστία», με την πρώτη κατηγορία να αφορά «δανειολήπτες των οποίων ο πιστωτής δεν συμμετείχε στο Σχέδιο Εστία».

Η δεύτερη κατηγορία, σύμφωνα με τον κ. Κεραυνό, αφορά εγκεκριμένους αιτητές στο Σχέδιο Εστία των οποίων «η έγκριση δεν υλοποιήθηκε λόγω άλλων αδυναμιών και προβλημάτων όπως είναι το θέμα να εξοφλήσουν τα εμπράγματα βάρη που είχαν σημειωθεί στην ακίνητη περιουσία από πιστωτές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top