ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K.Xριστοφίδου στο Podcast του «Τ»: Η υποψηφιότητα, η βρωμιά στην πολιτική και η συγκίνηση για τον σύζυγο της- «Έχω αλλεργία στα βολέματα»

K.Xριστοφίδου στο Podcast του «Τ»: Η υποψηφιότητα, η βρωμιά στην πολιτική και η συγκίνηση για τον σύζυγο της- «Έχω αλλεργία στα βολέματα»

Μια δυναμική γυναίκα από τα δημοσιογραφικά πλατό βρίσκεται υποψήφια Ευρωβουλευτής. Η Κατερίνα Χριστοφίδου μιλάει στο podcast του ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, για την απόφαση της αυτή, τις αλλαγές που θα ήθελε να κάνει στον πολιτικό χώρο αλλά και το πως βιώνει μια γυναίκα την εμπλοκή στο κοινωνικοπολιτικό σύστημα της Κύπρου.

«Αυτός ήταν ένας λόγος που ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική»

Η Κατερίνα Χριστοφίδου μίλησε για τα κοινά δημοσιογραφίας - πολιτικής αλλά και ένα από του λόγους που ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική «Ξεκίνησα ως δημοσιογράφος γυρίζοντας όλη την Κύπρο, την δεκαετία του 90. Τότε δεν υπήρχαν ούτε e-mails, ούτε ίντερνετ. Για να βγάλουμε μια είδηση έπρεπε οπωσδήποτε να πάρουμε το αυτοκινητάκι μας και να πάμε στη σκηνή του γεγονότος και να βγάλουμε την είδηση.Μετά ασχολήθηκα με τις εκπομπές συνεπώς κλείστηκα σε ένα στούντιο για 17-20 χρόνια. Οπότε μου αρέσει η επαφή με την κοινωνία. H επαφή με την κοινωνία για μένα δεν είναι απλά μια φράση και νομίζω μπορεί να το πιστοποιήσει και ο κόσμος...Έκανα πολλές φορές πράγματα που οι ανώτεροι μου να διαφωνούσαν γιατί θεωρούσα ότι ήταν σωστό. Και η κοινωνία των πολιτών με έχει ανταμείψει».

«Βρωμιά υπάρχει παντού»

«Βρωμιά υπάρχει παντού, το θέμα είναι οι συνειδητές αποφάσεις που παίρνει ο κάθε ένας από εμάς , να βουτήξει μέσα στη βρομιά ή να πάρει τη σκούπα και να καθαρίζει όσο μπορεί» απαντά η κ.Χριστοφίδου σε ερώτηση του Τάσου Θεοδώρου

«Έχω αλλεργία στα βολέματα»

Σε ερώτηση του Τάσου Θεοδώρου, εάν έπαιξε ρόλο ο «δελεαστικός» μισθός ενός ευρωβουλευτή στην απόφαση της να είναι υποψήφια στις εκλογές η Κατερίνα Χριστοφίδου είπε: «Όσοι με γνωρίζουν ότι αν ήταν από εδώ το βόλεμα, εγώ έπαιρνα την ανηφόρα. Οχι επειδή είμαι μαζόχα αλλά επειδή θεωρώ ότι από την ανηφόρα έχεις να μάθεις πολλά περισσότερα . Δεν ήμουν ποτέ του βολέματος, έχω αλλεργία στα βολέματα.....Τα ωφελήματα ή η αποζημίωση που έχεις ένας ευρωβουλευτής, το ερώτημα είναι πως αξιοποιείται»

Η δυσκολία των γυναικών στην πολιτική και την καριέρα

«Μια γυναίκα για να μπορεί να ακολουθήσει ένα απλό πρόγραμμα που ακολουθεί ένας άντρας είτε είναι στο χώρο του επαγγέλματος είτε στη πολιτική, πρέπει να κοπιάσει πολύ περισσότερο. Πρέπει να προωθήσουμε πολιτικές για τις νεαρές εργαζόμενές μητέρες ή νεαρές μητέρες που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική όταν είναι πιο μικρά παιδιά. Υπάρχουν γυναίκες εξαιρετικές, επικοινωνιακές , μορφωμένες και θα ήθελαν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο αλλά δυσκολεύονται γιατί έχουν παιδιά» εξηγεί η Κατερίνα Χριστοφίδου, αναφέροντας στη συνέχεια ένα παράδειγμα.

Το ΔΗΚΟ και η συγκυβέρνηση

Αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΔΗΚΟ μια θέση πιο κάτω από το ΕΛΑΜ αλλά και στην συγκυβέρνηση. Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ βγήκε μετά από τις δημοσκοπήσεις. Για την συγκυβέρνηση «Στην διακυβέρνηση του τόπου, δεν υπάρχει τέλεια κυβέρνηση, αυτό είναι ουτοπία. πάντα γίνονταν , γίνονται και πάντα θα γίνονται λάθη. Το θέμα είναι πως το περιορίζουμε, τα αποφεύγουμε ώστε να μην έχει συνέπειες ο κόσμος».

Αναφέρθηκε στον σύζυγο της και συγκινήθηκε

Αναφερόμενη στον σύζυγο της η Κατερίνα Χριστοφίδου συγκινήθηκε. Ανέφερε ποιοι λόγοι την έκαναν να τον ξεχωρίσει και όχι μόνο. «Με στηρίζει πάρα πολύ. Το πιο σημαντικό επιδεικνύει μια αξιοζήλευτη ανοχή σε κάποια πράγματα»

Δείτε ολόκληρο το Podcast

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top