ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Δημητρίου: Απέστειλε διάβημα στους ευρωπαίους ομολόγους της για την μεταναστευτική κρίση

Α. Δημητρίου: Απέστειλε διάβημα στους ευρωπαίους ομολόγους της για την μεταναστευτική κρίση

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου απέστειλε σήμερα επιστολή διάβημα προς τους Προέδρους των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή τις αυξανόμενες μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται η Κύπρος.

Στην επιστολή της, η Πρόεδρος της Βουλής εκφράζει ανησυχία για τη δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τις ακτές του Λιβάνου στην Κύπρο τις τελευταίες εβδομάδες και για την αναμενόμενη περαιτέρω αύξησή τους λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών στη Μεσόγειο. Η κ. Δημητρίου επισημαίνει ότι η Κύπρος δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό αιτητών ασύλου κατά κεφαλήν μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και έχει υπερβεί τα όρια των αντοχών της, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις που άπτονται της ασφάλειας και του δημογραφικού της χαρακτήρα.

Η Πρόεδρος της Βουλής τονίζει τη σημασία πλήρους εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οδό της Ανατολικής Μεσογείου και ενίσχυσης των εταιρικών σχέσεων με χώρες προέλευσης και διέλευσης. Ειδικότερα για τον Λίβανο, επισημαίνει την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης της ΕΕ προς την χώρα αυτή, περιλαμβανομένης της σύναψηςσυμφωνίας, ανάλογης εκείνων που η ΕΕ έχει συνάψει με άλλες τρίτες χώρες, ώστε ο Λίβανος να είναι σε θέση να εμποδίζει τις μαζικές μεταναστευτικές ροές από τις ακτές του. Η κ. Δημητρίου υπογραμμίζει συναφώς την ανάγκη επίσπευσης της συζήτησης για επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας και καθορισμό ασφαλών περιοχών στη χώρα.

Το στοίχημα της αποτελεσματικής διαχείρισης της μετανάστευσης με ενότητα και αλληλεγγύη, τονίζει η κ. Δημητρίου πρέπει να κερδηθεί, καθώς θα αποτελέσει λυδία λίθο για τον βαθμό αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας της Ένωσης ως παγκόσμιου δρώντα ασφάλειας και πρώτιστα έναντι των πολιτών της. Ιδιαίτερα, όπως επισημαίνει η κ. Δημητρίου, υπό το φως της όξυνσης του λαϊκισμού και της ρητορικής μίσους, που ενδέχεται να αφήσουν έντονο το αποτύπωμά τους κατά τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές.

Καταλήγοντας, η Πρόεδρος της Βουλής καλεί τους ομολόγους της να ενώσουν τις φωνές τους και να τονίσουν την επιβεβλημένη ανάγκη για συλλογική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, προσβλέποντας, όπως αναφέρει, στη συζήτηση του καίριου αυτού ζητήματος, κατά τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ, στην Ισπανία αυτό τον μήνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top