ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα η ολική έκλειψη Ηλίου: Από που θα είναι ορατή και πότε αναμένεται στην Κύπρο;

Σήμερα η ολική έκλειψη Ηλίου: Από που θα είναι ορατή και πότε αναμένεται στην Κύπρο;

Ένα από τα πιο όμορφα θεάματα πρόκειται να έχουν την τύχη να ζήσουν σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου κάτοικοι της βόρειας και κεντρικής Αμερικής.

Η Σελήνη θα περάσει μπροστά από τον Ήλιο και θα τον καλύπτει κατά τη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης Ηλίου.

Ήδη ομάδες επαγγελματιών και ερασιτεχνών αστρονόμων, αστροφωτογράφοι και κυνηγοί εκλείψεων, ταξίδεψαν στις ΗΠΑ και Μεξικό για να παρατηρήσουν το εντυπωσιακό φαινόμενο

Ο Γιώργος Δανός, Πρόεδρος Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Ενημέρωση, ανέφερε ότι το φαινόμενο της έκλειψης ξεκινάει στις 11:00 π.μ., ώρα Αμερικής,

Σύμφωνα με τον κ.Δανό, θα αρχίσει από το Μεξικό σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου που έχει μαγνητίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

«Θα περάσει το φεγγάρι μπροστά από τον ήλιο, θα τον κρύψει παντελώς και κατά συνέπεια, εν μέσω μεσημεριού, θα νυχτώσει, θα βγουν τα άστρα και μάλιστα ο ήλιος θα δείξει γύρω - γύρω ένα στεφάνι.»

Όσο για το πότε θα έχουν την ευκαιρία οι Κύπριοι να ζήσουν παρόμοια εμπειρία στο νησί, ο κ.Δανός απάντησε «Εμείς στην περιοχή μας, στην περιοχή της Μεσογείου θα είμαστε τυχεροί, θα έχουμε έκλειψη το 2027. Αυτή θα είναι μια μοναδική έκλειψη, διότι θα περάσει από Αίγυπτο και πιο πάνω και θα πολύ πολύ ορατή στις περιοχές μας».

Αρκετοί Κύπριοι οι οποίοι βρίσκονται στην Αμερική ή Μεξικό θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εντυπωσιακή εμπειρία, πάντοτε όμως με την χρήση μαύρων γυαλιών, για λόγους ασφαλείας. 

Άλλωστε στις ΗΠΑ, αυτό το φαινόμενο θα επαναληφθεί μετά από είκοσι χρόνια.

Οπως εξήγησε ο κ.Δανός το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει αυξημένη επιστημονική αξία,  διότι είναι από τις μοναδικές ευκαιρίες που λείπει η φωτεινότητα του ηλίου και παρατηρείται μόνο το φαινόμενό του. 

 Δείτε το Βίντεο

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top