Μεσανατολικό: Ο Λευκός Οίκος περιμένει απάντηση της Χαμάς σε πρόταση για την απελευθέρωση των ομήρων

Μεσανατολικό: Ο Λευκός Οίκος περιμένει απάντηση της Χαμάς σε πρόταση για την απελευθέρωση των ομήρων

Απάντηση από τη Χαμάς, πάνω στη νέα πρόταση που δέχθηκε για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά στη Γάζα αναμένει ο Λευκός Οίκος.

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς βρέθηκε στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο για «ένα σοβαρής σημασίας γύρο» διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, οι ΗΠΑ λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις συζητήσεις και ελπίζουν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων το συντομότερο δυνατό, καθώς αυτή θα οδηγούσε επίσης σε κατάπαυση του πυρός διάρκειας περίπου έξι εβδομάδων.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι περισσότερα από 300 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν στη Γάζα χθες Κυριακή, αλλά ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να πιέζει το Ισραήλ να επιτρέψει την προώθηση περισσότερων προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE